Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň chce podpořit startupy zaměřené na výzkum, vývoj a inovace

Ekonomické dopady má pandemie i na začínající podnikatele. Právě těm, kteří mohou do budoucna přinést nová pracovní místa a zároveň chytrá řešení pro zlepšení života v Plzni, chce vedení města pomoci. Vše v rámci konceptu Smart City.

„Jednou z cest pro zmírnění dopadů této situace je posílení podpory mladých, podnikavých lidí, kteří mají znalosti, vynikající nápady, energii a chtějí založit vlastní business. Tito technicky orientovaní lidé, ať už studenti či absolventi, jsou často brzděni strachem z finanční ztráty, neúspěchu, nebo si neumí poradit s legislativní stránkou. Proto jim město chce pomoci a dodat potřebnou oporu při startu jejich vlastního podnikání,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa.

O tu se stará Správa informačních technologií města Plzně (SIT MP). Přes ni mohou podnikatelé využít podporu ohledně zázemí, kdy je jim k dispozici moderně vybavená dílna. Zároveň je možné požádat o poradenství či finanční podporu.  „Máme velkou radost z toho, že si k nám studenti a absolventi nacházejí cestu, s každým se snažíme navázat individuální vztah, vnímat jeho potřeby a maximálně mu vyjít vstříc,“ přiblížil Tomáš Cholinský ředitel úseku SIT Port.

Mezi takzvané startupy, které radnice již podpořila, patří například projekt chytrého robotizovaného call centra i oceňovaný projekt, který se zabývá zapojením dronů do letového provozu. Podporu města také získal Petr Korytňák, který začal vyrábět ochranné štíty.  „Pracovníci SIT Portu mi na začátku podnikání zprostředkovali konzultaci s advokátní kanceláří a pomohli mi navázat kontakt s budoucími zákazníky. Například mě propojili s většinou škol a školek v Plzeňském kraji a v řadě z nich nyní opravdu realizuji dodávky štítů,“ říká Petr Koryťák, zakladatel startupu na výrobu ochranných štítů.

Plzeň do podpory inovativního podnikání investuje dlouhodobě. Za dva roky čekají na podnikatele ještě lepší podmínky a to v technologickém centru TechTower v areálu bývalého pivovaru Světovar na Slovanech. Ten by měl být spuštět začátkem roku 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky Plzeň, podnikání, Martin Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň chce podpořit startupy zaměřené na výzkum, vývoj a inovace  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.