Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Uprchlé ovce a poníky odchytávali v plzeňských ulicích strážníci městské policie

Dvě kuriózní akce zaměstnaly strážníky ze Skvrňan a z odchytové skupiny plzeňské městské policie. V ulici Pod Kyjovem si nejprve museli poradit s uprchlými ovcemi. V ulici K Dráze zase pomáhali chytat dva volně pobíhající poníky.

Místní chovatel zvířat, kterému zvířata utekla z oplocené ohrady do areálu místní firmy, si nevěděl s rodinou s odchytem rady. Proto se obrátil na městskou policii. Společnými silami se podařilo nakonec ovce úspěšně odchytnout a majiteli předat.

„Jednu ovci strážníci chytali vně areálu pomocí odchytové vrhací sítě, druhou až po jejím dalším útěku. Ta si to namířila z areálu silničním příkopem směrem na Plzeň-Křimice. Odchytovou vrhací sítí se ji také podařilo v Zámecké ulici strážníkovi polapit,“ vylíčila akci mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Poníků, kteří volně pobíhali po ulici si v neděli večer všiml jeden občan a ihned o tom informoval městskou policii. „Před příjezdem hlídky se poníci dostali do ulice K hůrce, kde se strážníkům podařilo zajistit prostor, aby dál zvířata neutekla. Následně se podařilo zjistit a najít chovatelku, které koně patří. Ta se dostavila na místa a poníky převzala. Strážníkům uvedla, že jí neznámá osoba u výběhu koní odstranila závoru,“ dodala k druhému odchytu mluvčí Pužmanová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, odchyt zvířat, odchyt ovce, koně, strážníci, Plzeň, obecní policie, ovce, poník, Kyjov, Skvrňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlé ovce a poníky odchytávali v plzeňských ulicích strážníci městské policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.