Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na pestrobarevně rozkvetlé louky se mohou letos těšit i obyvatelé Lochotína

Také na Sylvánu ještě letos vykvete úplně poprvé květnatá louka. Těšit se na ni mohou lid na území vymezené ulicemi Božická, Pálavská a Mikulovská. Travnatá plocha mezi rodinnými domy oživí výsadba květnaté louky typu Česká květnice. A další rozkvetlá louka bude i v Komenského ulici.

Samotná luční směs se bude udržovat jedno až dvojsečným hospodařením. Luční směs tvoří luční květiny a traviny, luční květiny mají 80 propcentní zastoupení, je tam divizna černá, jetel luční, kopretina bílá, mateřídouška vejčitá, svízel bílý, modřenec tenkokvětý a další druhy květin. Osivo vytváří překrásnou rozkvetlou louku, kterou budou hojně navštěvovat motýli a jiný hmyz.

"Druhá květnatá louka bude vysazena na Lochotíně v Komenského ulici, jedná se o plochu nad garážemi o rozloze 208 metrů čtverečních. Oseta bude směsí suchomilných květin, použije se směs na zakládání střešních zahrad s odolnými rostlinami. Směs tvoří ze 65 procent trávy, z 35 procent atraktivní rostliny jako je chrpa, rozchodník, mateřídouška, hvozdík, česnek, jestřábník, řebříček, prasetník, silenka, jetel apod," řekla Šárka Bachmannová z ÚMO PLzeň 1. 

Louka se bude udržovat jedno až dvojsečným hospodařením, po dobu vegetace jistě naláká i hmyz, Těšit se můžeme například na motýly. Na obou loukách bude umístěna informační tabulka s popisem vysetých rostlin.

Původní květnatá louka vznikla již před sedmi lety v Komenského ulici, vedle parkoviště GERA a v Manětínské ulici. Od té doby se každý rok na jaře a na podzim sekají louky ruční kosou, což přiláká vždy řadu diváků z obyvatel obvodu. 

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 1

Štítky květnatá louka, luční květiny, rostliny, Lochotín, louka, květiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pestrobarevně rozkvetlé louky se mohou letos těšit i obyvatelé Lochotína  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.