Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návštěvníci plzeňské zoo mohou konečně sledovat nová mláďata vlka hřivnatého

Teprve v těchto dnech se mohou první návštěvníci plzeňské zoo seznámit se třemi mláďaty vlka hřivnatého. Ta se sice narodila už na konci loňského prosince, ale vzhledem k uzavření zoo v souvislosti s koronavirovou pandemií jsou malé šelmy k vidění až teď, když už jsou jim přesně čtyři měsíce a začínají více poznávat svět mimo vnitřní pavilonek.  

„Potřetí se rodiči vlčat stává chovný pár Herbert a Anna. Mláďata se narodila přesně 27. prosince, opět po dvouleté přestávce. Jedná se o dva psy a jednu fenku. Tento odchov je už devátým v plzeňské zoo. Celkem jsme u nás odchovali 26 mláďat. Plzeňská zoo tak patří mezi velmi úspěšné chovatele,“ uvedl mluvčí zoo Martin Vobruba.

V Evropě chová vlky hřivnaté kolem 60 zoo, jejich stavy ve volné přírodě klesají. Vlk hřivnatý bývá nazýván také psem hřivnatým. V plzeňské zoo se chovají od roku 1993. Nejstarší samice se zde dožila úctyhodných 16 let. Dlouhověkost je dalším atributem plzeňského chovu, řada vlků zde totiž dosahuje nadprůměrné délky života.

V souvislosti s uvolněním některých vládních nařízení už může do venkovních expozic plzeňské zoo přijít denně 2850 návštěvníků. Vstupenku lze ovšem koupit zatím jen elektronicky. Na místě v pokladnách zoo vstupenku koupit nelze. 

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Misíková/ZOO Plzeň

Štítky zoo Plzeň, koronavirus, Martin Vobruba, zpřístupnění expozic, mláďata, vlci, vlk hřivnatý, přírůstek, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci plzeňské zoo mohou konečně sledovat nová mláďata vlka hřivnatého  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.