Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tragická srážka osobáku s vlakem, tři lidé na místě zahynuli, dva utrpěli těžká zranění

, aktualizováno 27. dubna 2020, 16:37

Tři lidé, včetně dvou dětí, zahynuli při ranní tragické nehodě plně obsazeného osobního automobilu, který na železničním přejezdu smetl osobní vlak. Další dva lidé z havarovaného vozidla utrpěli velmi vážná zranění. Nehoda se stala krátce po deváté hodině ráno.

Po střetu s vlakem zůstalo auto převrácené na střechu. „Mezi obětmi nehody jsou dva dospělí a jedno dítě. Přesnou identifikací se i nadále zabývá policie. Letecká záchranná služba z místa transportovala muže v kritickém stavu na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Dítě mladší 15 let záchranáři transportovali pozemní cestou na akutní příjem do fakultní nemocnice. Bylo při vědomí a utrpělo středně těžké ranění,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Vlak jel podle informací mluvčího hasičů Petra Poncara z Heřmanovy Huti směrem na Nýřany. Na místě stále ještě zasahují složky IZS. Provoz na železniční trati stojí. Policie začíná vyšetřovat příčiny nehody a míru zavinění jejích účastníků. Nikdo z censtujících ve vlaku nebyl zraněn. 

Nehoda se stala na železničním přejezdu Nýřany x Kamenný Újezd krátce po dáváte dopoledne. „Podle prvotních informací zahynula na místě třiadvacetiletá žena, pětileté dítě a mladistvý ve věku 17 let. Řidiče vozidla ve věku 24 let a další čtyřleté dítě transportovali záchranáři do nemocnice. Příčina dopravní nehody se vyšetřuje,“ upřesnila následky tragické nehody mluvčí policie Ivana Jelínková.

Podle mluvčí fakultní nemocnice Gabriely Levorové je muž v nemocnici na jednotce intenzivní péče s vážným poranění hlavy a jeho zdravotní stav je velmi vážný. Malé dítě leží v nemocnici ve stabilizovaném stavu.

„V České republice je celkem téměř 8000 míst, kde se silnice křižují s železnicí. Jen v loňském roce stalo 181 dopravních nehod na železničních přejezdech. Zemřelo při nich 40 lidí a 95 lidí se zranilo. Konkrétně v Plzeňském kraji se vloni stalo na přejezdech devět „mimořádných událostí“ – tedy nehod nebo jiných komplikací. Ty měly na svědomí dva mrtvé a pět zraněných,“ informovala Ivana Buriánková, tisková mluvčí společnosti Generali Česká pojišťovna.

Ohodnoť článek

Štítky nehoda, železniční přejezd, hasiči, záchranná služba, nehoda vlaku, zranění, nemocnice, policie, Fakultní nemocnice Plzeň, Nýřany, Generali Česká pojišťovna, Česko, Heřmanova Huť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická srážka osobáku s vlakem, tři lidé na místě zahynuli, dva utrpěli těžká zranění  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.