Již počtvrté budou mít Plzeňané možnost nakoupit před Velikonocemi ryby na sádkách u rybníka Košinář. Na Škaredou středu a Zelený čtvrtek, tedy 16. a 17. dubna, tam mohou přijet mimořádně i autem. V nabídce budou kapři, líni, amuři, štiky a sumci. Od 24. dubna na novou tradici naváže každý čtvrtek až do konce října pravidelný prodej čerstvých ryb. Ceny velikonočních ryb zůstanou stejné jako loni i předloni.
„Nejen na vánoční, ale i na velikonoční stůl patří čerstvá ryba. Je totiž spjata s předvelikonočním půstem. Tuto tradici, v Plzni obnovujeme. Letos již čtvrtým rokem,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).
Sádky se pro návštěvníky otevřou 16. a 17. dubna od 10 do 17 hodin. Za kilo kapra a amura zaplatí lidé stejně jako loni, tedy 120 korun, za lína 150 korun, kilogram sumce a štiky stojí 280 korun. Vyvržení, odstranění hlavy, ploutví a šupin vyjde na 80 korun, půlení nebo výroba filetu nebo také stažení kůže pak na 50 korun za rybu. Všechny ceny jsou včetně DPH. I letos mohou zájemci zaplatit i kartou.
„Na velikonoční tradici naváže pravidelný prodej ryb každý čtvrtek od 14 do 16 hodin. Začíná 24. dubna a potrvá až do konce října. Poté se s výjimkou vánočního prodeje až do dalších Velikonoc ryby na sádkách u Košináře prodávat nebudou,“ dodal Tolar.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám