Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Děti mohou dovádět na jedinečné herní sestavě, v České republice jde o unikát

Sestava prolézaček, lezecké stěny, sítí, požárních tyčí i skluzavky se v pátek otevřela v Plzni na Borech. Jedná se o první herní prvek tohoto druhu v České republice. Na pět metrů vysoké a jedenáct a půl metru dlouhé sestavě si pohraje až třicet dětí současně.

Zcela ojedinělou herní sestavu Wall-Holla, vyvíjeli odborníci na rozvoj motorických a sociálních dovedností dětí a slouží i jako výzva k překonávání sebe sama. Třetí městský obvod vyšla zhruba na šest milionů korun.

„Herní sestava Wall-Holla je vyrobena z kovového rámu, který je odolný proti vandalismu. Ten je z části zasíťovaný a z části obsahuje sítě určené pro lezectví, lezecké stěny s lezeckými úchyty a skluzavku,“ popisuje sestavu starosta třetího městského obvodu David Procházka (ANO) s tím, že obvod stojí o herní prvky vysoké kvality a bezpečnosti.

Prvek byl umístěný na Bory vedle OC Luna na základě průzkumů potřeb obyvatel, při kterém vyšlo najevo, že zde chybí dostatek herních prvků pro větší děti. „V těsné blízkosti se navíc nachází hned dvě základní školy a jedna mateřská. A právě žáci z obou základních škol hned přišli prvek vyzkoušet, za což jim velmi děkujeme,“ uvedl místostarosta Ondřej Ženíšek (TOP09).

Současně se sestavou otevřel centrální plzeňský obvod také iHřiště. „Jedná se o sestavu puků se zabudovaným vysílačem s nahranými kvízy nebo hrami. Ke hře je potřeba jen mobilní telefon a stažení aplikace iHřiště. V blízkosti puků se po otevření aplikace uživateli objeví a může se začít bavit a současně vzdělávat,“ vysvětluje 1. místostarosta centrálního obvodu Pavel Šrámek (Piráti).

Také tady pomohli s vyzkoušením školáci. Obě školy navíc zapojí ihřiště do školní výuky. Do aplikace lze během několika okamžiků nahrát v podstatě jakýkoliv obsah. „Žáci se tak mohou učit například vlastivědu, přírodopis, dějepis a mnohé další. Zároveň se zdokonalují v používání moderních technologií,“ uvádí místostarosta Ladislav Nový (STAN).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením MO Plzeň 3

Štítky Plzeň, UMO 3, Procházka, Šrámek, Nový, Ženíšek, Bory, děti, herní prvek, sestava, škola, hra, iHřiště, unikát, Luna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti mohou dovádět na jedinečné herní sestavě, v České republice jde o unikát  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.