Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Soud poslal do vazby muže, kterého policie viní ze surové vraždy, zneužití a pokusu o vraždu. Hrozí mu doživotí

Okresní soud v Plzni poslal do vazby čtyřicetiletého primáře jedné z nemocnic Plzeňského kraje, jehož policie obvinila z vraždy osmadvacetileté lékařky a z pokusu o vraždu a znásilnění druhé ženy. Policejní eskorta ho přivezla v želízkách a neprůstřelné vestě. Muži hrozí doživotí.

Soud poslal obviněného do vazby, aby nemohl uprchnout nebo se skrývat, aby se vyhnul trestnímu stíhání, a také proto, aby nemohl v trestné činnosti pokračovat, popsal novinářům vazební důvody soudce Boris Valový. Muž podle něj vyjádřil lítost a spolupracoval. Přidělený obhájce Zdeněk Turek další podrobnosti o případu neuvedl. „Asi sami víte, že to je tragédie, je to inteligentní člověk, to znamená, není to člověk, kterému by bylo všechno jedno," řekl o svém klientovi. U vazebního jednání podle něj muž nevypovídal, odkázal se na svou předchozí výpověď na policii. Advokát nekomentoval, zda se obviněný ke skutku přiznal, jaké byly důvody jeho jednání a zda činu lituje. „To bude předmětem dalšího vyšetřování, je na orgánech činných v trestním řízení, pokud sdělí další informace," uzavřel Turek.

Případem se policie zabývala od neděle, bližší informace zveřejnila v úterý. Podle vyšetřovatelů došlo ke dvěma vraždám. V jednom případě se jednalo o vraždu ve stádiu pokusu, v druhém případě o dokonanou. „Těch se měl dopustit čtyřicetiletý muž, který v přesně nezjištěnou dobu, nejméně od pátku 18. října 2024 do neděle 20. října 2024, vstoupil do bytu v Plzni, který užívala poškozená osmadvacetiletá žena, s úmyslem ji usmrtit. Zraněním, které jí způsobil, pak přivodil její smrt,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Podle některých médií měl vrah použít sekeru. S obětí muž podle CNN Prima News v minulosti pracoval v plzeňské fakultní nemocnici.

Napadl i další ženu

Po tomto nepochopitelném činu jel na domluvenou schůzku se sedmatřicetiletou ženou. Také na ni zaútočil. Zmlátil ji a svázal. Žena ale naštěstí přežila. Pro agresora si hned přišla zásahovka. Jakmile policisty spatřil, pokusil se o sebevraždu. „Záchranáři na místě zasahovali. U muže bylo nutné zajištění vitálních funkcí a následný transport do nemocnice," uvedla Mária Svobodová z krajské zdravotnické záchranné služby. 

„Vzhledem k závažnosti těchto skutků na místo ihned vyjel výjezd krajských kriminalistů, kteří zjišťovali veškeré informace. Bylo provedeno ohledání místa činu, zajišťovaly se věci důležité pro trestní řízení a probíhaly a dosud probíhají výslechy, stejně tak celá řada dalších procesních úkonů,“ pokračuje Brožová.

Podle neoficiálních informací, které policie nepotvrdila, je obviněným mužem lékař z Domažlické nemocnice. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu v souběhu se zvlášť závažným zločinem znásilnění,“ dodala Brožová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK / Pešková Lada

Štítky vražda, vražda ve stadiu pokusu, dokonaná vražda, surová vražda, vražda lékařky, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal do vazby muže, kterého policie viní ze surové vraždy, zneužití a pokusu o vraždu. Hrozí mu doživotí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.