Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

VIDEO: Opilý a agresivní muž napadl hlídku, strážníci s ním rychle zatočili

Co dočinění s opilým a vzteklým mužem měla hlídka plzeňských strážníků nedaleko hlavního vlakového nádraží. Policisté si všimli, že dotyčný porušuje městskou vyhlášku a popíjí alkohol na zakázaném místě. Pouhá kontrola a domluvila se ovšem rychle vymkla a muž skončil na zemi v poutech.

„Krátce před půlnocí si hlídka městské policie v Šumavské ulici všimla muže, který před místním stánkem porušoval městskou vyhlášku tím, že konzumoval alkohol na zakázaném místě. Strážníci se rozhodli s mužem situaci vyřešit, ale z pouhé kontroly se rychle stala dramatická scéna,“ popisuje mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Na výzvu k prokázání totožnosti muž nereagoval zrovna klidně. Místo toho, aby ukázal občanku, zaútočil na strážníka. Nadávkami i kopancem do nohy. „Aby toho nebylo málo, postavil se proti němu s nataženýma rukama a očividně byl připraven pokračovat v agresi. Strážníci byli nuceni použít donucovacích prostředků a muže zpacifikovali,“ pokračuje mluvčí. Dechová zkouška vyšla u muže s výsledem 3,39 promile alkoholu. Na záchytku ovšem neputoval, byla už plná. „Pětapadesátiletého Plzeňana nyní čeká přestupkové řízení před správním orgánem,“ uzavřela Jana Pužmanová.

Plno už ve dvě odpoledne, jediná záchytka v kraji nezvládá nápor opilců. Kraj chce postavit novou u věznice

Plzeňský kraj chce postavit novou protialkoholní záchytnou stanici. Stát by měla poblíž věznice v Plzni na Borech. Stávající záchytka z roku 1952 totiž už kapacitně nestačí. Novostavba by podle odhadů měla vyjít na 100 milionů korun. Zástupci kraje...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky opilý muž, agresivní muž, agresivní opilec, napadl policisty, městská policie, napadení strážníka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý a agresivní muž napadl hlídku, strážníci s ním rychle zatočili  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.