Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Vůdce sekty z Plas mluví na internetu o hromadné sebevraždě, obětí by mohlo být i dítě

Dochází jim peníze a vyšetřuje je policie. Lukáš Stančík, vůdce náboženského hnutí Život v srdci, stále vysílá na YouTube. Stěžuje si, že centrum Ohnivý drak v Plasích na severním Plzeňsku je terčem kritiky a nepochopení. Dokonce hovoří o tom, že nejlepším řešením by byla hromadná sebevražda včetně usmrcení malého miminka, které v domě s komunitou vyrůstá. V Plasích navíc došlo nedávno k domácímu porodu. Rodička nepřežila, dítě je u pěstounů. Před týdnem tam policie provedla domovní prohlídku.

„Říkám, že od 11.11 všechno to, co vám démoni dávali ve váš prospěch, si nyní ve velkém vezmou. Vám nezbyde nic a budete umírat jeden vedle druhého. Když tu nebudeme my a pochcípáme tady včetně malé Leontýnky, protože proč by měla žít v takové společnosti? Možná bude lepší, když rodiče spáchají hromadnou sebevraždu. A vezmou s sebou Leontýnku. Tak jako ji přivedli na svět, tak by ji zase mohli vzít pryč. Tak jako vy, my tady žít nechceme. To není hrozba nebo vyhrožování, toho 11.11, ale holý fakt,“ uvedl Lukáš Stančík na platformě YouTube.

Před týdnem tam policie provedla domovní prohlídku. Podle informací ČTK to ale přímo nesouviselo s vyšetřováním domácího porodu. Podle některých médií to možná má co dočinění s tím, že Stančík vyhrožoval kriminalistům. Jiní se zase domnívají, že tam policie zasahovala kvůli tomu, že členové komunity by měli holdovat marihuaně.

Policie zasahuje v sídle sekty, kde došlo k tragickému domácímu porodu

Policisté zasahují v sídle centra Ohnivý drak v Plasích na severním Plzeňsku, kde v září došlo k domácímu porodu. Žena byla v kritickém stavu a později v nemocnici zemřela. Malá holčička skončila u pěstounů. Vůdce komunity později na internetu...

„Bylo zřejmé, že se bude radikalizovat.“

Na problematiku a rizika sekt se snaží upozornit například Jakub Jahl. Stančíka sleduje už delší dobu a opakovaně před ním varoval. Podle jeho slov se dalo čekat, že se plaská sekta bude po zásahu policie radikalizovat.

Podle Stančíka může za smrt Lindy takzvaná bába šedivá. Tento démon je podle něj v každé ženě a je třeba ho dostat ven. Například tím, že ji zmlátí. K bití své partnerky se před lety sám přiznal. „Po čtyřech letech už by to měla vědět. Ale neví. Tak si s ní prostě ta bába šedivá včera večer vytřela p*del. A já si potom vytřel p*del s tou šedivou bábou. Zmydlil jsem a zmlátil Grabrielu jako nikdy."

„Uvědomuje si, že mu nepřibývají členové, nemají peníze, nemají zařízení a bude to jen horší. On vlastně říká, že je pro ně lepší, kdyby spáchali sebevraždu. To je zaprvé způsob, jak nás vydírá a zadruhé se takto předem ospravedlňuje před námi i svými členy, že je ready na hromadnou sebevraždu. Nejhorší na tom je, že ten jeho slogan „Interaktivní prožitkové divadlo“ se ukáže jako pravdivý, protože to sledujeme celou dobu. Doufám, že policie zasáhne a něco udělá. To riziko stále víc a víc eskaluje,“ upozornil Jahl, který své poznatky taktéž zveřejňuje prostřednictvím YouTube.

Stančík na posledním záznamu stále opakuje, že jejich komunita je o lásce a žijí tam pospolu pouze páry. Pro jeden z nich ale tento život skončil tragicky. Začátkem září zemřela po domácím porodu dvaačtyřicetiletá Linda. S dítětem byla 12 hodin spojena pupeční šňůrou. Do nemocnice se dostala až druhý den. Když zkolabovala, Stančík opět vysílal. „Sedí na záchodě. Vůbec nevnímá. Je úplně bílá. Ztrácí vědomí. Je to úplně hrozný pohled. Nevím, jestli bychom neměli něco udělat,“ říkala jedna z žen, načež autor záznam ukončil. Policie případ ihned začala vyšetřovat pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Skočte do propasti a ukončete to,“ hřímal na videu

„Linda byla žena, která do tohoto projektu dala život. Chtěla to dělat, propojovat lidi. Proto jsme otevřeli Ohnivého draka. Celý rok jsme tu byli zadarmo otevřeni komukoli. Dostal tady najíst, napít, peníze. V té době jsme peníze měli. Teď je nemáme díky policii, která nám zabavila mobily, počítače, harddisky. Nemůžeme se dostat na internetové bankovnictví, nemůžeme udělat nic,“ stěžuje si Stančík. Na adresu Lindy se ale nevyjadřoval vždy tak uctivě. Před časem chtěla s partnerem komunitu opustit. Stančík ale ztropil hysterickou scénu.

Jsou tu stovky náboženských hnutí, třetinu z nich bych označil za rizikové až kriminální, říká odborník na sekty

Celý Českem otřásl domácí porod v sídle náboženské skupiny Život v srdci, respektive v jejím centru Ohnivý drak v Plasích na severním Plzeňsku. Žena zemřela, miminko je u pěstounů. Znepokojivé okamžiky, kdy Linda zkolabovala, zachytil a odvysílal...

 

„Tak to ses úplně pos*ala. Co si všichni o sobě myslíte? Arogantní, deb*lní. Jsi stejná jako Marian. My nechceme a nestojíme o žádnýho zm*da z vás! Jděte si po svým, deb*lové! A ty jsi stejná kr*va! Promiň, že jsme o tebe vůbec projevili zájem, ty kr*vo! Tak se za nás styď! Boj se! S Marianem se chyť za ruku a skočte do propasti a ukončete to trápení, které tady prožíváte! Seš odporná!“ ječel.

Na svou obhajobu Stančík uvádí, že lidé a policie řeší jen jeho vulgární videa, kterých je podle jeho slov minimum. Krátce po smrti Lindy ale vyhrožoval jednomu z vyšetřovatelů. „Ty zmr*e jeden policajtskej, zvu tě sem, vole. Mám tady boxerky! Uvidíš!“ spílal vůdce sekty. Pak také zveřejnil záznam, kde mluví o tom, že dostal předvolání na policii k podání vysvětlení ohledně vyhrožování a pomluvy. Dříve na sebe upozornil také svým výlevem na adresu Romů. „Cikáni jsou zku*enci. Ne. Jsou to zmr*i. Tak ať tam vyhoří celej tamten jejich squat včetně malých dětí těch cikánských, vole. Jó! A podpalme to tady celý, protože tady to nemá smysl cokoliv dělat, pokud to nebudeme dělat z lásky, vy zm*di zas*aný,“ rozčiluje se na videu, která je stále veřejně dohledatelné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabová, Lukáš Stančík

Štítky sekta, náboženské hnutí, domácí porod, Jakub Jahl, Lukáš Stančík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vůdce sekty z Plas mluví na internetu o hromadné sebevraždě, obětí by mohlo být i dítě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.