Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Lidé v zoo naházeli do medvědího výběhu papriky, banány i bedly. Nedělejte to, apeluje zahrada

Neukáznění návštěvníci naházeli do medvědího výběhu v Zoo Plzeň papriky, rajčata, banány a dokonce i bedly. Zahrada proto znovu apeluje na všechny návštěvníky, aby svévolně nekrmili zvířata. Nevhodná strava jim může způsobit zažívací potíže, bolesti a v některých případech i smrt. V minulosti se takto musela plzeňská zahrada rozloučit s klokanem, kamzíky nebo ovcí.

„Znovu apelujeme na návštěvnickou veřejnost zoo - NEKRMTE ZVÍŘATA!!! Ve výběhu medvědů hnědých byly nalezeny papriky, rajčata, banány, bedly! Naházeno medvědům z vyhlídky. Nevhodná strava může zvíře zabít! Při takovémto nevhodném chování je důvod k okamžitému vyvedení ze zoo ostrahou,“ neskrává rozhořčení Zoo Plzeň na svých sociálních sítích. „Pokud takovéto nevhodné chování uvidíte, okamžitě ho nahlaste jakémukoliv zaměstnanci Zoo Plzeň“ vzkázala návštěvníkům. 

K rozčilení má zahrada pádný důvod. Například v roce 2014 po sobě v rychlém sledu uhynul klokan, kamzíci běláci a ovce aljašská. Vše měli na svědomí samotní návštěvníci, kteří zvířata krmili nevhodnou potravou. Lidé dokonce dávali lemurům kata cukrovinky, což způsobovalo zvířatům problémy. V důsledku toho musela zahrada upravit expozici, která byla do té doby unikátní, neboť lidé mohli procházet otevřeným výběhem těchto oblíbených poloopic. Teď jsou na odděleném poloostrově.

Kvůli neukázněným návštěvníkům uhynul ve farmaparku velbloud a klokan, lidé je nakrmili svou svačinou

Naprosto nepochopitelně se zachovali návštěvníci oblíbeného Farmaparku Dobřany. I přes upozornění, že nemají zvířata svévolně krmit, nastrkal někdo klokanovi a velbloudici svou svačinu. Potravu nedokázal Skippy ani Nubie strávit a přes veškerou...

„Dlouhodobě se s návštěvnickým krmením a jeho následky potýkali lemuři kata - zejména cukrovinky, ale v podstatě všechny typy potravin a pokrmů – následovala obezita, trávicí problémy, kratší život, úhyny na přidružené příčiny. Pokusy krmit různá zvířata v zoo z návštěvnického prostoru pozorujeme v zoo, bohužel, stále velmi často. Místem s největší koncentrací je statek Lüftnerka s domácími plemeny zvířat,“ uvedla již dříve zahrada.

Problém s krmením zvířat ale mají zahrady napříč republikou. I proto vznikla zkraje roku kampaň, která se tímto tématem zabývá. Video sdílela i Zoo Plzeň. Šlo zároveň o reakci na tragický úhyn bžezí losice v Zoo Hluboká, nejspíš pozřela sušenky, pečivo či něco podobně netypického pro losí žaludek. Zahrady znovu zdůrazňují, že zvířata jsou krmena pravidelně a vyváženou stravou, která se co nejvíce blíží jejich přirozené potravě ve volné přírodě.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Zoo Plzeň

Štítky krmení zvířat, nekrmte zvířata, úhyn zvířat, Zoo Plzeň, nevychovaní návštěvníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v zoo naházeli do medvědího výběhu papriky, banány i bedly. Nedělejte to, apeluje zahrada  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.