Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Krajské volby: Čtenáři Plzeňské Drbny jsou s výsledkem většinou spokojeni

Volby v Plzeňském kraji vyhrálo hnutí ANO a získalo 24 křesel v zastupitelstvu. Druhá skončila koalice ODS a TOP 09 s devíti zastupiteli. V pořadí třetí STAN získal osm mandátů, čtyři křesla patří STAČILO! KSČM, SD-SN a ČSNS a stejný počet má také uskupení PRO náš kraj, přičemž tři z jeho mandátů připadnou KDU-ČSL. Po třech křeslech mají Piráti a také SPD a Trikolora. Hned druhý den po sečtení výsledků bylo jasné, kdo kraj povede. Bude to ANO, STAN a PRO náš kraj. S tím, jak volby dopadly, je spokojeno 53 procent čtenářů Plzeňské Drbny, kteří se zapojili do naší ankety.

Do ankety Plzeňské Drbny se zapojilo 951 čtenářů. Více než polovina, přesně 53 procent, je s výsledkem spokojená. Naopak 40 procent čtenářů hodnotí výsledek negativně. Pět procent hlasujících v anketě chtělo ještě vyčkat na povolební vyjednávání a tři procenta uvedla, že se o politiku vůbec nezajímá.

Plzeňský kraj povedou v následujícím období politická uskupení ANO, STAN a PRO náš kraj. Potvrdili to na tiskové konferenci hned druhý den po sečtení výsledků voleb. Dohromady budou mít 36 křesel v pětapadesátičlenném zastupitelstvu. ANO bude mít osm radních včetně hejtmana, jímž se stane lídr hnutí a poslanec Kamal Farhan, který dosud v krajském zastupitelstvu nepůsobil. STAN bude mít dva posty a PRO náš kraj jeden.

Plzeňský kraj povede koalice ANO, STAN a PRO náš kraj, budou mít 36 křesel

Plzeňský kraj povedou v následujícím období politická uskupení ANO, STAN a PRO náš kraj. Potvrdili to v neděli večer na tiskové konferenci. Dohromady budou mít 36 křesel v pětapadesátičlenném zastupitelstvu. ANO bude mít hejtmana a osm radních. STAN...

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky anketa, volby, krajské volby, spokojenost s volbami

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské volby: Čtenáři Plzeňské Drbny jsou s výsledkem většinou spokojeni  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.