Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

VIDEO: Kočka uvízla v hlubokém světlíku. Žebřík nestačil a strážníci museli použít lano

Strážníci z odchytové skupiny si připsali na své konto další úspěšnou záchranu zvířete v nesnázích. Tentokrát se jednalo o vskutku kaskadérský kousek. Kočka totiž uvízla ve světlíku jednoho z plzeňských domů. Navíc byl tak hluboký, že žebřík nestačil, a tak museli použít lano.

„Některé záchrany jsou jak z akčního filmu. Svým mňouknutím to může potvrdit i kočka, kterou strážníci vyprostili z hlubokého světlíku. Dokonce i žebřík, který strážníci vozí v odchytovém autě, byl krátký, a tak si jej musel do světlíku zavěsit na lano. Naštěstí k újmě na zdraví nepřišli strážníci ani kočka, a tak vše dopadlo na výbornou,“ informovala Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích.

O podobných záchranných akcích informujeme na Drbně pravidelně. Třeba letos během léta zachraňovali plzeňští hasiči kocoura, který uvízl na střeše bytového domu v Guldenerově ulici. Hasiči na místo přijeli s automobilovým žebříkem a s sebou nahoru vzali i majitelku kocoura Jerryho. Chlupáč seděl až nahoře na střeše na okapu. Jakmile majitelku uviděl, ihned na pozdrav zamňoukal a sám si vlezl do přepravky.

Mezi kurióznější zásahy patří například ten z Horažďovic, kde v minulosti uvízla kočka v jednom z hrobů na místním hřbitově. Po vyproštění skončila v dočasné péči spolku, brzy ale našla nového majitele. Naopak u jednoho z dobrovolných hasičů skončilo kotě Štístko, kterého vyprošťovali z trubky ve Folmavě na Domažlicku.

O koťátka se museli postarat i záchranáři ze Stříbra, foto: ZZS Plzeňského kraje - Výjezdová oblast Západ

S koťaty měli co dočinění letos v květnu i záchranáři ze Stříbra. Dva černé pasažéry našli zalezlé pod kapotou. „Na výjezdu nám asi nějaká starostlivá kočičí máma dala do sanitky svá koťata. Bohužel jsme to zjistili až na základně díky usilovnému mňoukání těch malých roztomiloušů. S pomocí hasičů jsme koťátka "vyprostili" a poskytli jsme jim "přednemocniční neodkladnou péči,“ popsali záchranáři s humorem. 

Ohodnoť článek

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky záchrana zvířete, kočka ve světlíku, záchrana kočky, odchytová skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kočka uvízla v hlubokém světlíku. Žebřík nestačil a strážníci museli použít lano  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.