Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z trubky se ozývalo zoufalé mňoukání kotěte, zvířete se po vyproštění ujal jeden z hasičů a dal mu jméno Štístko

Příběh s dobrým koncem napsal dobrovolný hasič z Folmavy na Domažlicku Patrik Maliňák. Spolu s kolegy zasahoval u záchrany kotěte, které nešťastnou náhodou spadlo do trubky a nemohlo se dostat ven. Místní obyvatelé uváděli, že slyšeli mňoukání dobré tři dny před zásahem hasičů. Malé koťátko se nakonec podařilo dostat ven, nikdo o něj ale neměl zájem. Navíc mělo zraněné oči. Nakonec se jej ujal právě Patrik Maliňák a poskytl Štístku nový domov.

„Dobrovolní hasiči z Folmavy a jednotka HZS z Domažlic vyjížděli k záchraně kotěte z trubky pod terasou restaurace v Horní Folmavě. Mňoukání nešťastného tvorečka se prý ozývalo okolím již asi tři dny před zásahem hasičů,“ popisuje mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Kotě se podařilo z trubky vyprostit, ale nastala otázka, co s ním bude dál. Bezprizorní chlupaté kuličky se nakonec ujal dobrovolný hasič Patrik Maliňák. Kotě mělo zraněné oči a hrozilo, že zcela oslepne. Ale ani kotě ani Patrik to nevzdali a po mnoha návštěvách veterináře se podařilo plně zachránit zvířeti zrak alespoň na jednom oku.

„V současnosti se má kočička čile k světu a užívá si komfort nového pelíšku. A jak každý, kdo chová kočky ví, bydlí nyní Patrik u svého kotěte, nikoli obráceně. Doufejme, že Štístku, zbylo ještě hodně z jeho devíti životů,“ dodal závěrem Poncar.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky záchrana kotěte, uvízlé kotě, záchrana zvířete, hasiči Folmava, dobrovolní hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z trubky se ozývalo zoufalé mňoukání kotěte, zvířete se po vyproštění ujal jeden z hasičů a dal mu jméno Štístko  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.