Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Sanitka převážející pacienta se střetla při předjíždění s osobákem, tento měsíc je to už druhá obdobná nehoda

K dopravní nehodě osobního vozu a sanitky došlo v neděli mezi obcemi Rejštejn a Svojše na Klatovsku. Sanitka jela se zapnutými majáky a houkačkou. Při předjíždění osobního auta se ale bočně střetla s protijedoucím vozem. Nikdo nepřišel k úrazu. Tento měsíc se jedná už o druhou nehodu sanitky a osobního auta. Začátkem září vjel v Plzni senior do cesty záchranářskému vozu. Ten se po nárazu převrátil na bok.

K dopravní nehodě došlo na silnici II. třídy č. 169 na Klatovsku. Řidič sanitky jel od obce Srní na Rejštejn a převážel nemocného. Měl zapnuté výstražné světelné a zvukové zařízení. „Jedná se o vozidlo s právem přednosti v jízdě. Předjížděl osobní vozidlo, přitom se bočně střetl s protijedoucím vozidlem Opel,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Posádka sanitky vyvázla bez zranění. Újmu neutrpěl ani převážený pacient ani lidé z osobního auta. „Na místo byla povolána jiná zdravotnická výjezdová skupina, která si do péče pacienta převzala a pokračovala v transportu do zdravotnického zařízení,“ doplnil mluvčí krajské záchranky Lukáš Uherek.

Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. „Škoda na sanitce byla vyčíslena na 300 tisíc korun, na vozidle Opel na 200 tisíc korun. Míra zavinění dopravní nehody je předmětem dalšího šetření klatovských dopravních policistů,“ uzavřela Brožová.

Senior zkřížil cestu sanitce

Ke střetu osobního a sanitního vozu došlo také 2. září letošního roku na křižovatce ulic Klatovská a Dobrovského v Plzni. Také v tomto případě jela sanitka s houkačkou a zapnutými majáky. V době události neměla na palubě žádného pacienta.

„Řidič vozu záchranné služby utrpěl lehká zranění, záchranář zraněn nebyl. Oba členové byli dalšími výjezdovými skupinami ošetřeni a transportováni do zdravotnického zařízení k dovyšetření. Nikdo další na místě zraněn nebyl,“ informoval tehdy mluvčí záchranky.

Podle policie jel řidič sanitky po ulici Katovská ve směru od Sukovy ulice do centra. „Na křižovatce ulic Klatovská a Dobrovského, ve chvíli kdy projížděl po tramvajovém pásu, došlo ke střetu s vozidlem značky Volkswagen ( řidič rocnik 1941), které jelo po ulici Klatovská a odbočovalo vlevo do ulice V Bezovce,“ dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením HZS Středočeského kraje

Štítky nehoda sanitky, dopravní nehoda, nehoda sanitního vozu, jízda s majáky, vozidlo s právem přednosti v jízdě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitka převážející pacienta se střetla při předjíždění s osobákem, tento měsíc je to už druhá obdobná nehoda  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.