Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Miminko, které přišlo na svět v objektu náboženského centra, šlo k pěstounům

Momentálně je v péči pěstounů, příchod na svět ale neměla Evelínka vůbec jednoduchý. Při domácím porodu v domě v Plasích na severním Plzeňsku zkolabovala její matka. Do nemocnice se dostala až druhý den v kritickém stavu. Po několika dnech zemřela. Jak se ukázalo, byla 12 hodin propojená s dcerou pupeční šňůrou. Případ vyšetřují kriminalisté. Otec mezitím prosí na sociálních sítích o pomoc a odmítá, že by byl členem sekty.

V tomto týdnu se novorozená holčička dostala k pěstounům, informoval o tom deník Právo. Orgán sociálně-právní ochrany dětí navrhoval přechodnou pěstounskou péči a soud mu vyšel vstříc. Verdikt není konečný. „Ze zákona je po třech měsících nutné se znovu zabývat tím, zda přetrvávají důvody pro prodloužení návrhu, či nikoliv,“ vysvětlil Právu místopředseda plzeňského okresního soudu Jan Špalek

Dítě přišlo na svět 8. září. Brzy ale přišly komplikace. Do nemocnice se rodička dostala až druhého dne. Znepokojivé okamžiky zachytil během živého přenosu na YouTube Lukáš Stančík, vůdce náboženského hnutí Život v srdci. V závěru vysílání k němu přiběhla žena a informovala ho o špatném stavu čerstvé maminky. „Sedí na záchodě. Vůbec nevnímá. Je úplně bílá. Ztrácí vědomí. Je to úplně hrozný pohled. Nevím, jestli bychom neměli něco udělat,“ říká. Videa autor již skryl.

Žena byla v kritickém stavu a bohužel po pár dnech zemřela. Případem se okamžitě začala zabývat policie. „Zjišťujeme, zda došlo či nedošlo k nějakému protiprávnímu jednání. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Ještě tentýž den, kdy ženu odvezla sanitka, obdržela policie oznámení, že chce někdo ublížit zdravotníkům v lochotínské nemocnici a že to má souvislost s případem v Plasích. Do nemocnice proto vyjely policejní hlídky. K žádnému incidentu už tam ale nedošlo.

Otec dcery: Nepracoval jsem devět měsíců, nemám téměř žádné peníze

Otec holčičky Marian P. odmítá, že by šlo o porod v centru sekty, nazývá to „společným bydlením s příteli.“ Na sociálních sítích požádal lidi o pomoc. „Dostal jsem se do složité situace. Narodila se nám holčička Evelínka, po porodu zemřela moje partnerka Linda. Evelínka je úplně zdravá a jediné, co teď je překážkou k tomu, aby nám ji dali domů, je finanční situace. Nemám téměř žádné peníze a když budu pro OSPOD neschopen finančně zajistit veškerou péči pro dcerku, půjde do pěstounské péče. Moc váš prosím o pomoc, protože nemohu dopustit, aby Evelínka ztratila oba rodiče,“ psal Marian na Facebook.

Mnoho komentářů posléze smazal a uživatele zablokoval. Někteří ho vinili za smrt ženy a přáli mu smrt. „Jsem pro lidi nemakačenko, přestože jsem pracoval celý život a nepracuji pouze posledních devět měsíců,“ dodal Marian. Podle Práva patří dům v Plasích právě Marianovi, který ho proměnil v centrum Ohnivý drak.  Ze záznamů, co členové sami sdílejí, vyplývá, že tam žije skupina lidí i minimálně jedno malé dítě. Marian se často objevuje ve videích nechvalně proslulého Lukáše Stančíka, který je zakladatelem náboženského hnutí Cesta světla nebo také Život v srdci. Prohlašuje se za boha a tvrdí, že ženu posedl zlý duch, takzvaná bába šedivá.

Tento démon je podle Stančíka v každé ženě a je třeba ho dostat ven. Například tím, že ženu zmlátí. K bití své partnerky se před lety sám přiznal ve videu. „Po čtyřech letech už by to měla Gabriela vědět. Ale neví. Tak si s ní prostě ta bába šedivá včera večer vytřela p*del. A já si potom vytřel p*del s tou šedivou bábou. Zmydlil jsem a zmlátil Grabrielu jako nikdy,“ přiznal na videu, které je stále k dohledání na internetu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ohnivý drak

Štítky domácí porod, žena nepřežila, sekta, náboženská skupina, Ohnivý drak, OSPOD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miminko, které přišlo na svět v objektu náboženského centra, šlo k pěstounům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.