Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Strážníci pomohli ženě, která ležela na chodníku a ztrácela vědomí. Bojovat museli i se zdrogovaným mladíkem

První pomoc poskytli v uplynulých dnech plzeňští městští strážníci hned dvěma nešťastníkům. Jedním z nich byl osmasedmdesátiletý senior, kterého našli promoklého a podchlazeného u autobusového nádraží. Všímavá kolemjdoucí také upozornila na čtyřicetiletou ženu, která v křečích ležela na chodníku a upadala do bezvědomí. V posledním případě ovšem zmatený a zdrogovaný muž ječel na chodbě domu a poté napadl i strážníky.

K velmi vyhrocené situaci došlo v Železniční ulici v Plzni. Po chodbě jednoho z domů běhal muž a hlasitě křičel. „To, co na strážníky čekalo, by si jen těžko před příjezdem dokázali představit. Po vstupu do domu hlídka uslyšela z druhého patra šílený křik. Na schodech do dalšího poschodí stál muž a hlasitě křičel na celý dům. Dotyčný vůbec nevnímal, co se kolem něj děje, a na komunikaci ze strany strážníků vůbec nereagoval,“ popisuje situaci mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Vzápětí se muž rozběhl po schodech dolů a vběhl do otevřeného spodního bytu. Policisté se muže pokoušeli uklidnit, ten ale reagoval tím, že se rozběhl proti jednomu ze strážníků, pokusil se ho odstrčit a udeřit do hlavy. „Osmnáctiletého muže strážníci okamžitě za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovali a po uvolnění horní končetiny mu byla přiložena pouta. Dotyčný se neorientoval v čase ani místě, neustále křičel a zjevně byl silně pod vlivem neznámé omamně psychotropní látky. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba a muž byl následně transportován do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Policisté poskytli první pomoc dvěma nešťastníkům

„V průběhu večera se rozezněla na operačním oddělení tísňová linka. Na druhém konci se ozvala žena, která nalezla na chodníku ležící ženu v křečích. Na místo ihned vyjela hlídka, která si péči o ženu od oznamovatelky převzala,“ uvedla Schliková k zásahu.

Dotyčná nebyla na první pohled zraněná, ale na oslovení a dotazy reagovala pouze kýváním hlavou. Celkově byla apatická a opakovaně u ní docházelo k výpadkům vědomí. „Strážníci na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a do jejího příjezdu se o dotyčnou postarali. Žena byla následně převezena do nemocnice,“ doplnila Schliková.

Další případ pochází zkraje týdne, kdy Česko sužovaly deště a citelně se ochladilo. „Časně ráno vyjížděli strážníci k oznámení o ležící osobě u autobusového nádraží. Hlídka na místě nalezla osmasedmdesátiletého muže, který se silně třásl, mluvil zmateně a neorientoval se v čase ani místě,“ uvedla mluvčí. Senior byl celý promočený a jevil známky podchlazení. Strážníci ho zabalili do izotermické folie a přivolali záchranku.

„Muž nebyl viditelně zraněn, ale nedokázal sdělit, co se mu přihodilo nebo zda se s něčím neléčí. U muže byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem a následně byl, po rozhodnutí záchranáře, převezen do nemocnice,“ uzavřela Tereza Schliková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky první pomoc, městská policie, zmatená žena, zmatený senior, podchlazený, promočený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci pomohli ženě, která ležela na chodníku a ztrácela vědomí. Bojovat museli i se zdrogovaným mladíkem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.