Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Dům sociální péče v Kralovicích se dočkal opravy i rozšíření, akce vyšla hejtmanství na 222 milionů

O třetinu větší kapacitu má po rekonstrukci a nové přístavbě Dům sociální péče v Kralovicích na severním Plzeňsku. Zařízení zřizované Plzeňským kraje může nově přijmout a ubytovat dalších 34 klientů. Navíc nabídne služby, které tam dosud chyběly.

„V novém pavilonu budou jen jedno a dvou lůžkové pokoje a lepší zázemí pro personál. Zvýšením kapacity reagujeme na potřeby severního Plzeňska, které vyšly jako závěry ze schůzek k plánování sociálních služeb přímo tady na Kralovicku. V plánu je celková rekonstrukce objektu DSP Kralovice, která je však z časových i finančních důvodů rozdělena na několik etap,“ přiblížil hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti).

S realizací projektu pomohla dotace 46,3 milionu korun od ministerstva práce a sociálních věcí, celkové náklady byly 222,5 milionu korun včetně DPH. „Vzhledem k tomu, že se ale jednalo o ex-post způsob financování, tedy způsob, kdy je dotace proplacena až po realizaci projektových aktivit a doložení příslušných dokladů, prokazujících úhradu vynaložených výdajů, byla celá akce ze strany Plzeňského kraje v letech 2022 až 2024 průběžně předfinancovávána z rozpočtu kraje,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř (ANO).

Akce zahrnovala přístavbu nového bloku D a rekonstrukce části bloku B, včetně souvisejících ploch jako je parkoviště, oplocení, retenční jezírko, tepelné čerpadlo, nutné rozvody a přípojky. Současně kraj nakoupil lůžka, matrace či stolky za 3,16 milionu korun a nábytek s ostatním vybavením za 5,6 milionu.

Realizace celého projektu bude oficiálně ukončena k 30. listopadu. „Od tohoto data pak dojde, v souladu s vývojem poptávky po konkrétních službách, ke změně v kapacitách poskytovaných sociálních služeb i k rozšíření nabídky služeb o službu Domovy pro seniory, která není dosud na Kralovicku poskytována,“ dodal Záhoř.

Ohodnoť článek

Foto Se svolení Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky Dům sociální péče, Kralovice, Domov pro seniory, sociální péče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům sociální péče v Kralovicích se dočkal opravy i rozšíření, akce vyšla hejtmanství na 222 milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.