Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Dlažbu nahradí zeleň, obvod chystá revitalizaci prostoru před obchodním domem ve Skvrňanech

Více zeleně a konec velkých vydlážděných ploch. Takový je cíl akce, která zahrnuje revitalizaci prostoru u obchodního domu Albert ve Skvrňanech. Centrální městský obvod aktuálně zadal projekt. Ten by měl být hotový do poloviny příštího roku. Hned poté se začne s jeho realizací.

„Studii k revitalizaci tohoto prostoru jsme s Útvarem koncepce a rozvoje města Plzně představovali už před několika lety a jsem velmi rád, že jsme se dostali k této konečné fázi, tedy projektu a následné realizaci,“ uvedl starosta třetího městského obvodu David Procházka (ANO).

Milovníci zeleně se nemusí obávat, že dojde k pokácení stromů. Projekt počítá s tím, že tam zůstanou. „Podél celé aleje vznikne klidová část s maximem zeleně s místy k odpočinku a sítí cestiček v zajímavém organickém tvaru, které vytvoří přirozenou spojnici k obchodnímu centru,“ popisuje projektant Pavel Šticha.

Cena projektu vyjde na necelých 700 tisíc korun a hotový bude zhruba v polovině roku 2025. „Hned poté vysoutěžíme firmu, která provede realizaci. Úplná proměna, která nabídne i místo příjemné k posezení, by tedy měla být dokončena zhruba do dvou let,“ přibližuje místostarosta Trojky Pavel Šrámek (Piráti).

V současné podobě nenabízí prostor v horkých letních měsících žádnou možnost ochlazení, a naopak v deštivých dnech se na dlážděné ploše objevují laguny. „Dešťové vody budeme stahovat do středové části, kde bude snížený průleh a pochopitelně i vysázením květinových a štěrkových záhonů,“ vysvětluje projektant. Zároveň tam vzniknou prostory pro eventuální umístění možných prodejních stánků.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková

Štítky revitalizace prostory, dlážděné plochy, zeleň ve městě, Skvrňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlažbu nahradí zeleň, obvod chystá revitalizaci prostoru před obchodním domem ve Skvrňanech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.