Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Nové chodníky i osvětlený přechod, další zastávky MHD jsou o něco bezpečnější

Prostor zastávek Přeučilova na Klatovské ulici v Plzni-Liticích je teď komfortnější. Dělníci tam během léta postavili nové chodníky a také přechod je nově osvětlený. Zastávky jsou v těsném sousedství základní školy, takže otázka bezpečnosti byla na prvním místě. Celá akce vyšla město na 9,2 milionu korun včetně DPH.

„Teď se na zastávce Přeučilova v obou směrech bude lidem nastupovat mnohem lépe. Místo štěrkové plochy je tu nyní chodník, který umožní snadný nástup a výstup hlavně starším lidem a rodičům s kočárky. Je totiž minimálně o 20 centimetrů výše. K zastávkám nově vedou chodníky pro pěší,“ popsuje Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Stavbu se podařilo dokončit podle plánu ještě před začátkem školního roku. V blízkosti zastávek je totiž základní škola. „Nastupuje zde dost lidí včetně školáků, a tak úpravy v místě zastávek zvýší bezpečnost. Mnozí řidiči tu jezdili rychleji, než by v obci měli, a přecházení tu tak bylo nebezpečné. Věříme, že nově vybudovaný středový ostrůvek přinutí řidiče jezdit pomaleji. V zimě navíc pomůže nově osvětlený přechod, který zvýší bezpečnost chodců přecházejících přes komunikaci,“ pochvaluje si starosta Městského obvodu Plzeň-Litice Michal Hausner (ANO).

Prostory zastávek aktuálně odpovídají požadavkům na bezbariérovost i s přístupem pěších na zastávku. Zastávky v jízdních pruzích jsou nově z prefabrikovaných železobetonových panelů se středovým dělícím ostrůvkem. Součástí stavby je také odvodnění pomocí čtyř nových uličních vpustí pro odvodnění rekonstruovaného úseku. Po dokončení stavby se na Klatovskou vrátila stálá trasa linek 21 a N4 v Liticích.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Hausner

Štítky doprava, zastávky, zastávky MHD, bezpečnost v dopravě, osvětlený přechod, Plzeň-Litice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové chodníky i osvětlený přechod, další zastávky MHD jsou o něco bezpečnější  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.