Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Fotbalovou Plzeň posílí ghanský útočník Adu, zaujal v soubojích s ukrajinským Kryvbasem

Útočné řady Viktorie posílí dvacetiletý ghanský útočník Prince Kwabena Adu. S plzeňským celkem podepsal tříletou smlouvu. Vedení klubu zaujal svým výkonem ve 3. předkole Evropské ligy, kdy ještě oblékal dres ukrajinského Kryvbasu Kryvyj Rih. V prvním duelu v Košicích se prosadil i gólově.

„Vzhledem k postupu do pohárové Evropy nás čeká náročný program na třech frontách a chceme na něj být co nejlépe připraveni. O hráči jsme věděli, navíc nás velmi zaujal i během vzájemných duelů s Kryvbasem . Jde o silného, rychlého a technicky vybaveného útočníka. Když se naskytla příležitost přivést jej do našeho týmu, reagovali jsme a slibujeme si od něj ještě větší zvýšení konkurence v ofenzivě,“ uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Na vlastní oči jsem viděl, jak kvalitním klubem Viktorka je. Hraje zajímavý fotbal a má skvělé fanoušky. Na nové angažmá se těším, je to pro mě obrovská výzva,“ komentoval mladý fotbalista Prince Kwabena Adu. Adu hrál za ghanský fotbalový klub Bechem United, přes Isloch Minsk před rokem zamířil do ukrajinského Kryvbasu. V aktuální sezoně odehrál tři ligové zápasy a připsal si jednu branku, další přidal právě v evropské kvalifikaci.

Vzhledem k tomu, že zasáhl do 3. předkola Evropské ligy, nemůže nastoupit do dnešního zápasu proti Heart of Midlothian v Edinburghu. Premiéru se ale odbude už v neděli proti Slovanu Liberec.

Čtete také:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, přestup, Prince Kwabena Adu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalovou Plzeň posílí ghanský útočník Adu, zaujal v soubojích s ukrajinským Kryvbasem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.