Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Opilý řidič se snažil přechytračit strážníky a různými pokusy sabotoval dechovou zkoušku

Během noci si hlídka plzeňských strážníků všimla auta v zákazu vjezdu. Policisté se proto rozhodli, že si s řidičem promluví. Kolem jednapadesátiletého muže se vznášel alkoholový odér. Dotyčný posléze sám přiznal, že ochutnal jen tři malá piva. Dechovou zkoušku ale následně sabotoval nejrůznějšími pokusy. Třeba místo foukání do přístroje se z něj snažil sát.

Jednapadesátiletý muž za volantem vozu značky Peugeot na sebe upozornil, když projížděl zákazem vjezdu. Strážníci jej okamžitě zastavili a hned jim bylo jasné, že muž nemá čisté svědomí.

„Během komunikace s řidičem si při řešení události strážníci připomněli známý zápach alkoholu, který se linul kolem muže. Po dotazu, zda před jízdou požil alkohol, řidič odpověděl, že zkonzumoval asi tři malá piva. Následně došlo na dechovou zkoušku, jejíž výsledek a úspěšné provedení se řidič pokoušel, jak se zdálo, sabotovat různými triky,“ uvedla Městská policie Plzeň na svém webu.

Nadechoval se místo aby vydechoval, následně opakovaně vydechoval málo, ale ani takové pokusy mu nepomohly. „Podezření bylo evidentní a na místo byla přivolána státní policie. Dechová zkouška o něco málo později již byla úspěšná. Řidič nadýchal hodnotu 1,39 promile a při opakování dechové zkoušky hodnoty stouply na 1,45 promile. Řidiče si k dořešení převzali policisté na místě,“ uzavřela policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Tran

Štítky opilý řidič, jel zákazem vjezdu, dechová zkouška, sabotoval dechovou zkoušku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se snažil přechytračit strážníky a různými pokusy sabotoval dechovou zkoušku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.