Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Sekat či nesekat? Názory obyvatel se rozcházejí, obvod proto vyhlásil anketu

Sekání trávy bouří emoce. Zatímco jedna skupina obyvatel si přeje krátce střižený trávník ideálně po celou sezonu, ta druhá protestuje. Tentokrát úřad zavalily stížnosti na příliš vysoký porost, letošní třetí seč totiž začala kvůli klimatickým podmínkám výrazně později. Obvod proto na sociálních sítích vyhlásil anketu.

Úřadu třetího městského obvodu se většinou hromadí stížnosti na příliš časté sekání, nyní ale převažují ty opačného charakteru. „Druhá seč, která na území obvodu začala na přelomu května a června, se následujícími mohutnými dešti prodloužila. V červenci, kdy bychom za normálních okolností nařídili další seč, ale už vládlo většinou tropické počastí, tedy horko a sucho. V takovém případě je seč sice možná, ale velice prašná a pro trávník devastující,“ vysvětluje starosta MO Plzeň 3 David Procházka, proč se obvod rozhodl počkat.  Situace byla konzultována s odborníky, kteří doporučili dát trávníku šanci se vzpamatovat.

V současné chvíli je vysoký zejména plevel, který trávu přerůstá. Seč celého obvodu trvá většinou tři týdny s tím, že propršené nebo naopak tropické dny, kdy sekání není možné či vhodné, se poté nahrazují. „Déle jsme již čekat nemohli, plevel je místy už skutečně vysoký, navíc se blíží začátek školního roku, lidé se vrací z dovolených a posekat už je opravdu potřeba,“ říká vedoucí ODŽP MO Plzeň 3 Marie Rumlová.

Odhadnout ten správný čas je přitom alchymie. Zatímco dříve bylo možné ročně provést až šest sečí a trávník byl přesto i na konci léta stále zelený, nyní to již možné není. České léto se totiž postupem času změnilo. Finance na větší počet sečí ale obvod má stále rezervované.

Sekat či nesekat, je zkrátka věčná otázka a názory na toto téma se velice různí. „Během seče mi nadávají jedni lidé, že vůbec sekáme a druzí jsou nespokojení zase proto, že by posekali už dávno," popisuje své zkušenosti z praxe pracovník odborné firmy.

V anketě na sociálních sítích se mohli obyvatelé „Trojky“ vyjádřit, zda si myslí, že obvod seká příliš brzy, příliš pozdě nebo zda je podle nich seč naplánována vhodně. S velkou převahou zvítězil názor, že sekat mohl začít obvod dříve, početná ale byla i skupina, která míní, že to takto bylo v pořádku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Plzeň, MO Plzeň 3, seč, Procházka, obvod, anketa, tráva, porost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sekat či nesekat? Názory obyvatel se rozcházejí, obvod proto vyhlásil anketu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.