Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Nové zázemí pro skauty v Českém údolí už se pomalu rýsuje, stavba vyjde na 26 milionu

Plzeňské skautské středisko Střela buduje za 25,8 milionů korun Skautské vzdělávací centrum a mezinárodní základnu v Českém údolí na okraji města poblíž Borského parku. Stavba podle návrhu Ateliéru k světu už se rýsuje. Hotovo bude příští rok na podzim. Objekt bude sloužit i neskautům k pořádání seminářů, kurzů nebo kulturních akcí. Poskytne také útočiště během přespávaček a zajistí stávajícím klubovnám hygienické zázemí.

Středisko, kde týdně projde různými oddíly přes 300 dětí, dostane na projekt 12 milionů korun od ministerstva školství. Dalších pět milionů jim poskytne Plzeňský kraj i město Plzně. Sami skauti našetřili na nové zázemí 3,8 milionu korun.

Celá stavba by měla být hotova do září 2025. „Cílem návrhu bylo vytvořit základnu pro Středisko Střela, která by fungovala jako místo setkávání a zázemí pro celostřediskové akce.  K tomuto účelu byl vybrán objekt „Střelnice“ v Českém údolí, kde byla historicky první klubovna na území města Plzně. Návrh vychází z hmoty stávajícího přízemního objektu s plochou střechou. Budova je doplněna přístavnou na obdélníkový tvar, navýšena o patro ukryté pod šikmou střechou. Jednoduchá hmota objektu zastřešená sedlovou střechou koresponduje s podobou ostatních skautských kluboven v údolí,“ popisují autoři návrhu z Ateliéru k světu.

Nové Skautské vzdělávací centrum budou primárně využívat jednotlivé oddíly Střediska Střela. Využívat je budou moci i střediska Junáka a další spolupracující neskautské organizace, které pracují s dětmi a mládeží jako je třeba Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM nebo spolek ŽIVO a další.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Magistrát města Plzně

Štítky skauting, skautská základna, České údolí, vzdělávací centrum, dotace od města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové zázemí pro skauty v Českém údolí už se pomalu rýsuje, stavba vyjde na 26 milionu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.