Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Dvakrát během jednoho dne porušil ochmelka vyhlášku o zákazu popíjení alkoholu na veřejném místě

Vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na některých veřejných místech platí v Plzni přes dva roky. Přesto jí někteří jedinci opakovaně porušují. Zvláštní kapitolou je například čtyřiatřicetiletý muž, který i přes upozornění strážníků posedával s lahví poblíž hlavního nádraží.

Vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na veřejném prostranství platí v Plzni od předloňského května. Radnice si od ní slibovala minimalizaci problémů s lidmi, kteří na ulici popíjejí alkohol a zanechávají po sobě nepořádek, budí veřejné pohoršení nebo obtěžují kolemjdoucí. Nařízení se vztahuje na vybrané lokality jako je například centrum města. Téměř denně ale strážníci řeší ochmelky, kteří si s vyhláškou zrovna nelámou hlavu.

„V posledních dnech řešili strážníci hned několik situací, kdy lidé porušili zákaz konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích. Zatímco většině provinilců stačilo domluvit, pět případů skončí u přestupkové komise,“ připouští strážníci na svých webových stránkách.

Jsou ale případy, kterým nepomůže ani domluva. Jedním z takových je čtyřiatřicetiletý muž, kterého dvakrát během jednoho dne přistihli při popíjení alkoholu poblíž hlavního vlakového nádraží.

„Poprvé po deváté ráno a podruhé pak odpoledne, tentokrát si „zavdával“ alkoholu s kamarádem. V obou případech muž o láhve s alkoholem přišel, strážníci je odebrali pro potřeby správního řízení,“ doplnili strážníci.

Plno už ve dvě odpoledne, jediná záchytka v kraji nezvládá nápor opilců. Kraj chce postavit novou u věznice

Plzeňský kraj chce postavit novou protialkoholní záchytnou stanici. Stát by měla poblíž věznice v Plzni na Borech. Stávající záchytka z roku 1952 totiž už kapacitně nestačí. Novostavba by podle odhadů měla vyjít na 100 milionů korun. Zástupci kraje...

Alkohol není podle vyhlášky možné konzumovat na čtyřech lokalitách. První zahrnuje Plzeň – střed, kam patří kompletně širší centrum města ohraničené po obvodu ulicemi: Tylova, Korandova, Hálkova, Purkyňova, U Trati, Železniční, Lobezská, U Prazdroje, Tyršova, hranice břehu řeky Mže kolem areálu za OC Plzeň Plaza, kolem ulice Na Jíkalce až k napojení na Vejprnickou ulici a z ní do Tylovy ulice. Druhá lokalita zahrnuje náměstí Českých bratří na Borech, třetí lokalita vymezuje oblast kolem Obchodního centra Luna na Borech a čtvrtá pak oblast U Ježíška podél břehů řeky Radbuzy až k mostu Malostranská. Za nedodržení vyhlášky mohou padnout až dvoutisícové pokuty.

Výjimky mají zahrádky a předzahrádky, které jsou součástí restaurací, hospod, kaváren a barů, a schválené a povolené slavnosti, kulturní a sportovní události, společenské akce, trhy nebo organizované oslavy titulů místních sportovních klubů.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MP Plzeň

Štítky bezalkoholové zóny, zákaz popíjení alkoholu, vyhláška, pití alkoholu na veřejnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvakrát během jednoho dne porušil ochmelka vyhlášku o zákazu popíjení alkoholu na veřejném místě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.