Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Kam v Plzni do letního kina? Na své si přijdou milovníci pohádek, komedií i thrillerů

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a milovníci filmů mají stále mnoho příležitostí, kam vyrazit do letního kina. Rodiny s dětmi si mohou užít promítání pohádek na Selském dvoře U Matoušů v Plzni-Bolevci, fanoušci komedií si přijdou na své například na nádvoří plzeňského pivovaru nebo na Plovárně Hradiště.

Pestrý program si připravil tým festivalu Finále Plzeň. Diváci se mohu vydat do kina pod širým nebem například na zámek Kozel, kde se 30. srpna bude promítat snímek Aristokratka ve Varu a o den později komedie Zahradníkův rok. Další filmové večery jsou například v Kafe Smetanka, kde si budete moci 14. srpna vychutnat snímek Priscilla. Bohatý program pro rodiny s dětmi je v Selském dvoře u Matoušů. Tam se během srpna bude promítat hned čtyřikrát. (8. srpna, 20:30, Ptáci stěhováci, 15. srpna, 20:30, Jak zachránit draka, 22. srpna, 20:30, Fantastická parta a 29. srpna, 20:30, Vynálezce). Vstupenky vyjdou od 90 do 150 korun.

15. srpna se uskuteční promítání také pod kavárnou Šálek & Špunt. Půjde jednu z akcí projektu Náplavka k světu. Letní kino nese podtitulek Ozvěny: International Road Movie Festival. Promítat se bude film Jízda z roku 1994.

Velkým lákadlem je pak snímek Vlny Jiřího Mádla, který sklidil na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech ohromný úspěch. Plzeňané si budou moci užít promítání v plzeňském amfiteátru ve čtvrtek 8. srpna. Vstupenky na tuto akci, které bude předcházet debata s tvůrce, jsou o něco dražší. V předprodeji v síti Ticketstream jsou za 200 korun, na místě budou v prodeji za 250 korun. Kdo by to nestihl, může vyrazit na Vlny ještě 28. srpna na nádvoří pivovaru Prazdroj. Promítat se bude i v dalším pivovaru – Purkmistr. Tam je na programu 21. srpna opět komedie Zahradníkův rok.

Na největším plátně v Česku uvede lochotínský amfiteátr v předpremiéře oceňovaný film Vlny

Do tuzemských kin vstoupí oceňovaný film Vlny režiséra Jiřího Mádla oficiálně až v polovině srpna. V plzeňském Amfiteátru Lochotín budu ale Vlny k vidění už ve čtvrtek 8. srpna. Západočeši tak budou mít jedinečnou příležitost zhlédnout snímek na...

Letní kino Koterov a Plovárna Hradiště

Hned za městskou částí Slovany najdete hned dva letňáky. V Koterově na hřišti za sokolovnou promítají každý den do 11. srpna vždy od 21hodin. Místní si mohou užít komedie Sladký život (8.8), Nikdy neříkej nikdy (9.8), Aristokratka ve varu (10.8) a Za vším hledej ženu (11.8).  Vstupné činí 60 korun. Od 21 hodin se bude promítat také v příjemném prostředí u řekly Úhlavy na Plovárně Hradiště, a to každý den od 17. do 24. srpna. Těšit se můžete například na české komediální drama Občanský průkaz (21. 8.) nebo americký akční film Mission Imposible: Odplata I. (24. 8.). Za vstupné dáte 50 korun.

Srpnové dny nabídnou promítání také na fotbalovém stadionu ve Vejprnicích. Už 8. srpna uvidí diváci na plátně komedii Matka v trapu. O dva týdny později (22.8) pořadatelé přichystali novou letošní komedii Prázdniny s Broučkem. Začátek je hned po setmění, přibližně ve 21:15. Vstup je zdarma.

„Výlet za kinematografií pod širým nebem můžete podniknout do nedaleké obce Nevřeň, kde se bude promítat v pátek 16. srpna a 6. září vždy od 21:30 přímo před Centrem Caolinum Nevřeň. V srpnu se můžete těšit na českou komedii Sladký život a první zářijový pátek zase na animovaný film Myši patří do nebe. A pokud by vás zajímalo, kde se natáčela pohádka Čertí brko, můžete svůj výlet spojit i s prohlídkou místního kaolinového dolu, která se v pátek koná od 13, 14 a 15 hodin,“ lákají jedinečné prohlídky Portál Visit Plzeň. Program kina najdete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Finále Plzeň | Zdroj Visit Pilsen

Štítky letní kina, letní promítání, Finále Plzeň, Visit Plzeň, promítání pod širým nebem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam v Plzni do letního kina? Na své si přijdou milovníci pohádek, komedií i thrillerů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.