Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Oprava silnice kolem hřbitova si vyžádá uzavírku, hotovo bude do Dušiček

Litohlavská ulice kolem hřbitova v Rokycanech projde opravou a dostane i nová parkovací stání. Místní to kvitují, jelikož podle nich byla jízda doslova o tlumiče. Radnice slibuje, že hotovo bude do listopadu před Svátkem zesnulých. Akce si ale vyžádá uzavírku silnice a zároveň se přesune i zastávka městské hromadné dopravy.

Už zítra 1. srpna odstartuje oprava Litohlavské ulice v Rokycanech. Konkrétně jde o úsek před mostem od centra z města přes Klabavu až ke vjezdu na městský hřbitov.

„Cílem opravy je navýšení počtu parkovacích stání a jejich vymezení. Úprava komunikace začíná v navázání na realizovanou rekonstrukci Litohlavské ulice, která proběhla v letech 2021 až 2022, před mostem přes Klabavu. Končí za sjezdem na hřbitov v navázání na novou komunikaci v průmyslové zóně,“ upřesňuje mluvčí radnice Adriana Koláčková. Celkem přibude 14 podélných parkovacích stání.

Součástí akce za 9,85 milionu korun bez DPH je i výsadba nových stromů. Oprava si vyžádá dopravní omezení. Komunikace bude v úseku od mostu přes Klabavu k hornímu vjezdu na hřbitov kompletně uzavřena, a to v termínu od 1. srpna do 31. října 2024. „Zastávka městské hromadné dopravy bude přesunuta do ulice Litohlavská, od dálničního přivaděče, ke vjezdu do společnosti Safran,“ dodala Koláčková s tím, že hotovo bude do listopadu, ještě před Svátkem zesnulých.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Rokycan

Štítky oprava silnice, rekonstrukce silnice, Rokycany, Litohlavská ulice, dopravní omezení, uzavírka silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice kolem hřbitova si vyžádá uzavírku, hotovo bude do Dušiček  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.