Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Stezka pro pěší a cyklisty u bývalých kasáren na Slovanech má nový asfaltový povrch

Zbrusu nový asfaltový povrch dostal zhruba sedmisetmetrový úsek stezky pro pěší a cyklisty v Plzni při Nepomucké ulici. Akce vyšla 3,3 milionu korun. Radnice předpokládá, že s plánovanou bytovou výstavbou v areálu bývalých kasáren bude patřit k velmi vytíženým stezkám.

„Téměř sedmisetmetrový úsek stezky pokryl nový asfaltový koberec v původní šíři tří až čtyř metrů umožňující bezpečný a pohodlný pohyb pěších, cyklistů i rodin s kočárky. V areálu bývalých kasáren Slovany se začínají stavět byty, takže se dá očekávat, že stezku budou využívat i ti, co se do nich nastěhují,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Tento úsek je podle nového cyklogenerelu součástí takzvané rychlé trasy. Právě rychlé trasy představují páteřní síť komunikací pro cyklisty, zvlášť pro ty, kteří používají kolo jako dopravní prostředek pro přesuny po městě. „Ze Slovan jich jezdí do centra města stále více, a právě tento úsek patřil kvalitou povrchu k těm nejhorším. Věříme, že teď přitáhne i další cyklisty," sdělila plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková.

Zastupitelé schválili smlouvu se společností, která chce postavit novou čtvrť pro až  10 000 lidí

Vyjednávání o podmínkách pro vznik budoucí čtvrti na Slovanech jsou u konce. Zastupitelé schválili smlouvu se společností APB Plzeň, která chce nevyužitý areál proměnit v moderní čtvrť s více než 3000 byty, centrálním parkem, obchody i kancelářskými...

Ohodnoť článek

Foto Radka Žáková

Štítky cyklodoprava, cyklostezky, cyklistická infrastruktura, Slovany, bytová výstavba, obnova cyklostezky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezka pro pěší a cyklisty u bývalých kasáren na Slovanech má nový asfaltový povrch  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.