Počasí dnes33 °C, zítra25 °C
Středa 31. července 2024  |  Svátek má Ignác
Bez reklam

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem ve sběrném dvoře, hořel tam uskladněný papír

, aktualizováno 11. července 2024, 20:50

Hasiči bojovali s plameny, které ve čtvrtek zachvátily sběrný dvůr v Plzni na Slovanech. Zásah v úmorném vedru trval přes šest hodin. Příčinu škody musí určit vyšetřovatel, škoda nakonec dosáhla na 100 tisíc korun.

„Zasahujeme u požáru uskladněného papíru v průmyslovém areálu v Plzni na Slovanech v Koterovské ulici. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Uskladněný papír je o rozměrech zhruba 10x10 metrů a pět metrů do výšky,“ informoval krátce před půl druhou odpolední mluvčí krajských hasičů Michal Holeček.

Hromadu papíru hasiči postupně rozebírali a ochlazovali. Po zhruba hodině a půl požár lokalizovali. „Zasahuje zde pět jednotek požární ochrany s 11 kusy požární techniky,“ doplnil mluvčí.

Vodu pro hašení dopravovali museli dopravovat kyvadlově s pomocí delších cisteren. „Pro efektivnější hašení bylo do vody přiráváno smáčedlo. V 19:41 bylo místo předáno majiteli a byl nařízen dohled do zítřejšího dne do 7:00. Tento dohled bude zajišťovat jednotka sboru dobrovolných hasičů Koterov. Dle vyšetřovatele zjišťování příčin požárů je způsobená škoda 100 tisíc korun a uchráněná hodnota je 18 milionů korun. Příčina stále v šetření," dodal Holeček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár sběrného dvora, požár, požár papíru, požár odpadku, druhý stupeň, požární poplach, sběrný dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem ve sběrném dvoře, hořel tam uskladněný papír  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.