Počasí dnes19 °C, zítra25 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

VIDEO: Mladíci obrovsky hazardovali, když se vozili na odstavené výtahové plošině

Na cizí věci se nesahá a už vůbec se na nich nevozí. To ale nedošlo dvojici mladíků, která si všimla odstavené výtahové plošiny v Resslově ulici v Plzni a rozhodli se, že se na ní svezou. K jejich smůle jela zrovna kolem hlídka městské policie. V hledáčku strážníků skončil i další mládenec, který se zase věšel na závoře u obchodního centra.

K události v Resslově ulici došlo dvě hodiny po půlnoci. „Hlídka při kontrolní činnosti zaregistrovala dva muže, kteří se vozili na odstavené výtahové plošině, která vedla na střechu jednoho z obytných domů,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Jeden z mužů na plošině stál, druhý se ujal ovladače. Jakmile oba spatřili přijíždějící služební vůz s majáky, začali se tvářit, že se vlastně vůbec nic neděje a nenápadně se snažili z místa vytratit. „Hlídkou ale byli zastaveni. Strážníci oba dotyčné čtyřiadvacetileté muže ztotožnili a předali je k dalšímu šetření právě přijíždějící hlídce státní policie, kterou už někdo také přivolal na místo,“ dodala Schliková.

Strážníky během noci zaměstnal i mladistvý vandal, který poškodil závoru u parkoviště obchodního centra. „Zničil ji tím, že se na ni pověsil vahou svého těla, zvedal ji vzhůru, až ji zlomil. Strážnici projíždějící kolem se stali nečekanými svědky jeho vandalismu a okamžitě udělali přítrž jeho konání,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

 Mladík, který za pár měsíců oslaví osmnácté narozeniny, si svého jednání byl velmi dobře vědom. „Jelikož se ukázalo, že je pod vlivem alkoholu, podrobil se dechové zkoušce. Ta vykázala pozitivní výsledek 1,88 promile. Vzhledem k podezření na spáchání trestného činu byli na místo přivoláni policisté ČR a případ si převzali k šetření,“ uzavřela Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky vozili se na výtahové úlošině, vandalismus, neoprávněně nakládá s cizím majetkem, poškodil závoru, opilý mladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladíci obrovsky hazardovali, když se vozili na odstavené výtahové plošině  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.