Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

VIDEO: Strážníci i záchranáři bojovali o život pětatřicetiletého muže, ležel obličejem k zemi a byl v bezvědomí

Při kontrole prostor, kde se pohybují lidé bez domova, spatřila hlídka plzeňské městské policie třesoucího se muže. Ležel obličejem k zemi a byl v bezvědomí. Okamžitě mu poskytli první pomoc a přivolali záchranku. Pětatřicetiletý muž později v nemocnici zemřel. Spolek dobrovolníků pro něj v pondělí uspořádá zádušní bohoslužbu.

„V ranních hodinách při kontrole prostoru pod mostem generála Pattona objevila hlídka třesoucího se muže, ležícího obličejem na štěrku. Strážníci se jej snažili probudit, avšak muž byl v bezvědomí, přesto zhluboka dýchal,“ popisuje mluvčí plzeňských městských strážníků Jana Pužmanová.

Muže okamžitě uložili do stabilizované polohy a zavolali záchranku. Až do jejího příjezdu bedlivě sledovali mužův stav. „Po nezbytném vyšetření byl pětatřicetiletý muž převezen do nemocničního zařízení, kde se mu dostalo další odborné péče,“ dodala mluvčí. Spolek mladých dobrovolníků K SRDCI později informoval, že muž bohužel zemřel.

„Díky za to, co děláte. Že lidi bez domova obcházíte, že jim pomáháte, že je navštěvujete i v noci a ověřujete, jestli jsou v pořádku. Udělali jste maximum a díky vám mohl pán zemřít opravdu důstojně, a ne někde ve štěrku pod mostem. Měl péči a léky, které v danou chvíli potřeboval. Nevím, jak vám za to poděkovat. Vaše služba je opravdu v tomto ohledu velmi důležitá a nezastupitelná,“ vzkázali městské policii zástupci spolku. Pro zemřelého Davida P. se koná v pondělí zádušní bohoslužba v kostelíku U Ježíška.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky první pomoc, záchrana život, kolabující muž, resuscitace, muž bez domova, spolek dobrovolníků, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci i záchranáři bojovali o život pětatřicetiletého muže, ležel obličejem k zemi a byl v bezvědomí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.