Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

VIDEO: Silně opilý muž se vyhýbal neexistujícímu kamionu a zkřížil tak cestu policejnímu vozu

V těle pořádná dávka alkoholu a v ústech sousta lží a výmluv. Tak dopadl šestačtyřicetiletý muž, který na křižovatce vjel do protisměru přímo naproti služebnímu vozu městské policie. K události došlo v centru Plzně. Muž se snažil obhájit tím, že se vyhýbal nákladnímu vozu. Problém byl ovšem v tom, že tam žádný kamion nebyl. Osud pak muži zpečetila dechová zkouška, která ukázala bezmála tři promile.

„Po deváté hodině večer se hlídka služebny Bory rozhodla zastavit řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia. Ten upoutal její pozornost u křižovatky U Trati x Doudlevecká, kdy po odbočení najížděl do protisměru do odbočovacího pruhu, přímo proti služebnímu vozidlu,“ popisuje Jana Pužmanová, mluvčí Městská policie Plzeň.

„Způsob vaší jízdy vypadal poněkud prazvláštně. Když jste vyjížděl proti nám v křižovatce, tak jste jel částečně v našem pruhu,“ říká směrem k řidiči zasahující strážník. Na to se muž vytasil se zvláštní výmluvou. „Proti mně vyjel kamion a já se mu chtěl vyhnout,“ vysvětloval. „Tam ale žádný kamion nejel a když jsme na vás zatroubili, tak jste ještě máchal rukama,“ sdělila mu suše policistka. Muž následně popřel, že by před jízdou popíjel alkohol. Dechová zkouška ukázala, že opět lže. Nadýchal totiž 2,98 promile.

„Cesta do provozovny rychlého občerstvení, kam měl původně namířeno, aby udělal radost své matce, tak pro něj skončila pěší chůzí. Celou záležitost si pro podezření ze spáchání trestného činu převzali policisté ČR, kteří případ dále šetří,“ uzavřela Pužmanová.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky opilý řidič, jízda v protisměru, městská policie, tři promile, alkohol za volantem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Silně opilý muž se vyhýbal neexistujícímu kamionu a zkřížil tak cestu policejnímu vozu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.