Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Obyvatele trápí rychle jedoucí auta i náklaďáky, situaci by mohlo vyřešit úsekové měření rychlosti

Instalace úsekového měření a monitoring průjezdu nákladních vozidel zvítězil v rámci participativního rozpočtu u obyvatel Radobyčic. Právě tam je totiž trápí neukáznění řidiči, kteří nedodržují rychlostní limity i náklaďáky, které tam nemají co dělat. Centrální městský obvod už předal staveniště stavební firmě. S pracemi začne poslední květnový týden.

„Občany Radobyčic dlouhodobě trápila rychlost projíždějících vozidel v úseku od kruhového objezdu v Dlážděné ulici až dolů k mostu. Zároveň je znepokojovala i zvýšená frekvence průjezdu nákladních vozidel, která by touto ulicí projíždět neměla,“ uvedl starosta centrálního městského obvodu David Procházka (ANO).

Radar bude sledovat rychlost a díky modulu detekce průjezdu vozidel i analyzovat, jestli projíždějící kamiony mají patřičná povolení k průjezdu. Staveniště už má na starost stavební firma s tím, že hotovo by mělo být na konci června.

„Že tato problematika občany Radobyčic skutečně trápila potvrzuje i fakt, že podnět na měření úsekové rychlosti v dané lokalitě se umístil i na prvním místě v rámci hlasování v Participativním rozpočtu, kde obdržel 100 hlasů, což bylo téměř dvojnásobně více než podnět, který se v této městské části umístil na druhém místě,“ dodal místostarosta Pavel Šrámek (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto Denisa Jirásková

Štítky doprava úsekové měření, překročení rychlosti, rychlostní limity, nákladní doprava, Radobyčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele trápí rychle jedoucí auta i náklaďáky, situaci by mohlo vyřešit úsekové měření rychlosti  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.