Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Řidička osobáku přehlédla staršího cyklistu a srazila ho, muž skončil v nemocnici

Středně těžká zranění utrpěl starší cyklista, kterého v pondělí ráno srazilo auto. K nehodě došlo na kruhovém přejezdu v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Z policejního vyšetřování vyplývá, že řidička osobáku muže přehlédla, nedala mu přednost v jízdě a smetla ho.

K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí krátce přes šestou hodinou ráno na silnici č. 180 ve směru od Chotěšova. „Řidička (ročník 1964) jela s vozidlem Renault a dle prvotních informací zřejmě přehlédla cyklistu (ročník 1960) jedoucího po kruhovém objezdu, kterému nedala přednost v jízdě,“ popisuje okolnosti nehody policejní mluvčí Eva Červenková.

Při střetu utrpěl cyklista středně těžké zranění a záchranáři ho při vědomí převezli na akutní příjem fakultní nemocnice na Lochotíně. „Na místo vyjela jednotka dobrovolných hasičů města Dobřany a HZS ze stanice Přeštice. Po našem příjezdu byla zraněná osoba již v péči záchranné služby, které jsme asistovali při poskytování první pomoci a kyvadlově řídily dopravu,“ doplnil za krajské hasiče jejich mluvčí Michal Holeček.

Dechová zkouška u řidičky vyšla s negativním výsledkem. U cyklisty nařídili policisté odběr krve. „Příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň-venkov,“ uzavřela Červenková.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje, Hasiči města Dobřany

Štítky nehoda cyklisty, střet cyklisty s osobákem, nehoda auta a cyklisty, auto smetlo cyklistu, nedání přednosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička osobáku přehlédla staršího cyklistu a srazila ho, muž skončil v nemocnici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.