Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Západní expres smetl a usmrtil zatím neznámou ženu, jeden z cestujících dostal epileptický záchvat

, aktualizováno 6. května 2024, 12:28

Všechny záchranné složky vyjížděly v pondělí dopoledne k železniční trati mezi Holýšovem a Staňkovem, kde došlo ke střetu vlaku se zatím neznámou ženou. Rozsáhlým zraněním na místě podlehla. Událost si vyžádala uzavření provozu na mezinárodní trati 180 z Plzně na Furth im Wald a Mnichov. Jeden z cestujících navíc prodělal epileptický záchvat.

„V Holýšově zasahujeme u střetu vlaku s osobou. V soupravě cestovalo 66 dospělých a sedm dětí. U jednoho z cestujících došlo k epileptickému záchvatu. Převzala si jej zdravotnická záchranná služba,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar„U ženy z vlaku se rozvinula silná stresová reakce. Na místě byla zajištěna vyjezdovou skupinou a dále směřována na pozorování do Stodské nemocnice,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky. 

Podle webu Českých drah srazil vlak EC 365 Západní expres osobu v kolejišti. „Jedná se o ženu dosud neznámé totožnosti ve věku 50-60 let, která svým zraněním na místě podlehla. Věc si převzali domažličtí kriminalisté a byla nařízena soudní pitva. Dechová zkouška strojvedoucího byla negativní, jedna osoba z vlaku byla předána do péče záchranářů. Příčinou a veškerými okolnostmi události se policisté nadále zabývají,“ doplnila policejní mluvčí Iva Vršecká

V úseku mezi Holýšovem a Staňkovem zavedl dopravce náhradní autobusou dopravu. Omezení na trati trvalo bezmála tři hodiny.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči města Dobřany

Štítky srážka osoby s vlakem, sražený vlakem, nehoda na železnici, omezení provozu, západní expres

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západní expres smetl a usmrtil zatím neznámou ženu, jeden z cestujících dostal epileptický záchvat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.