Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Policista plánoval se svým známým vloupačku do domu bohatých manželů, prodával také anabolika

Jen jsme machrovali, uvedli dva muži, kteří se u Krajského soudu v Plzni zpovídají z přípravy loupeže. Podle obžaloby se policista cizinecké policie Antonín F. spolu se svým známým Davidem C. domlouval na přepadení domu v Karlových Varech. Společně si zjistili informaci o majitelích i zabezpečení objektu, v němž předpokládali, že bude sejf s velkou finanční hotovostí. Oba muži vinu popírají. Hrozí jim až 15 let vězení.

Dvaatřicetiletého policistu obžaloba navíc viní také z výroby a jiného nakládání s látkami s hormonálním účinkem. U soudu v souladu s podanou obžalobou přiznal, že od roku 2020 do roku 2023 prodával a pro osobní potřebu přechovával velké množství látek s anabolickým účinkem.

Antonína F. a čtyřicetiletého Davida C. obžaloba viní z toho, že se aktivně domlouvali na loupežném přepadení rodinného domu v Karlových Varech. Nejprve získali informace o zabezpečení, technickém stavu a umístění domu, částečné informace o jeho vlastnících a také o tom, že v domě je údajně nejméně 20 milionů korun.

Místo si přijeli obhlédnout, spolumajitelku chtěli svázat

Aktivně se domlouvali na přepadení domu, místo si i společně obhlídli a rozhodli se, že počkají, až manžel spolumajitelky odjede a žena bude sama doma, řekl státní zástupce. Domlouvali se také, kudy se k domu dostanou, jak překonají plot a že ženu svážou do kozelce a donutí ji tak říci, kde jsou peníze, zaznělo v obžalobě. „Ze všech těchto okolností jednoznačně vyplývá, že jejich záměr provést loupežné přepadení byl míněn zcela vážně," uvedl státní zástupce.

Antonín F. nepopřel, že se s kamarádem o domu bavili. David C. mu prý loni řekl, že dům na jaře někdo vykradl, ale nedostal se do sejfu k penězům, na což Antonín F. řekl, že zná lidi, kteří by se do trezoru dostat dokázali. V teoretické rovině se prý bavili o přepadení takového domu. „Jen jsem se chvástal, protože on se taky chvástal. Jednalo se o machrování a fantazírování, on byl podobný, taky machroval," řekl u soudu policista.

Koloběžkář zardousil motorkáře. Muž se slzami v očích u soudu řekl, že se jen bránil

Dlouhých 16 let za mřížemi může strávit Jan N., který při potyčce na jižním Plzeňsku uškrtil motorkáře. Všemu předcházela hádka kvůli špatně osvětlené koloběžce. Muž u soudu přiznal, že došlo ke konfliktu. Tvrdí ale, že se bránil mnohem většímu a...

 

Na místo, kde dům stojí, ale prý loni v září jeli. Bylo to podle něj cestou k vyhlídce, kterou jel Antonín F. ukázat Davidu C., který uvažoval, že tam požádá svou přítelkyni o ruku. „Pokud jsem uváděl, že v místě nejsou žádné oči, tedy kamery, věděl jsem to z minulosti ze své služební činnosti. David chtěl, abych zjistil něco o domě, já jsem si po dvou dnech vyjel v práci listiny, vztahující se k té nemovitosti, ale pustil jsem to z hlavy," řekl. O věci se pak prý bavili jen jednou na oslavě jeho narozenin, kde David C. řekl, že "na to kašle", a on mu odpověděl stejně.

David C., který byl po dobu výpovědi svého komplice mimo jednací síň, vypověděl skoro stejně. Informaci o vykradení domu se dozvěděl jako drb, řekl to i známému, a když jeli na vyhlídku, ukázal mu i dům, o kterém mluvil. „Nemysleli jsme to tak. Že jsme vedli debatu o možné krádeži, to bylo machrování jeden před druhým. On se chtěl vytáhnout přede mnou, bylo to jen machrování a nadsazování, já to samé. Nebylo to vůbec tak myšlené," řekl David C. Vyšetřováním případu se loni zabývala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Oba muži jsou ve vazbě. Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky soud, soud s policistou, příprava vloupání, příprava krádeže, Krajský soud v Plzni, anabolika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista plánoval se svým známým vloupačku do domu bohatých manželů, prodával také anabolika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.