Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Senior utrpěl ošklivé popáleniny v obličeji, likvidoval na zahradě túje

První pomoc poskytli hasiči šestasedmdesátiletému muži ve Vejprnicích na Plzeňsku. Senior se rozhodl vypálit na zahradě kořeny tújí. Tento nápad se ovšem vymkl kontrole a plameny zachvátily jeden z keřů. Muž už nestihl uskočit a popálil se. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník.

„Ve Vejprnicích jsme hasili požár tújí. Šlo o plochu zhruba 6x2 metry. Jedné popálené osobě jsme poskytli první pomoc,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. „Záchranáři na místě zajistili muže ročník 1948, který utrpěl popáleniny v obličeji. Po nezbytném ošetření byl předán letecké záchranné službě k transportu do Prahy na popáleninové centrum,“ upřesnila Mária Svobodová z krajské záchranky.

Kromě hasičů a záchranářů na místo zamířila také policie. „Muž vypaloval na svém pozemku kořeny tújí, kdy jeden z těchto stromů vzplál a došlo k požáru. Muž se nestačil od požáru vzdálit a došlo k jeho popálení,“ popsala pravděpodobný průběh událostí policejní mluvčí Michaela Raindlová. Dechová zkouška na alkohol byla u muže negativní. „Policisté se události nadále zabývají,“ uzavřela Raindlová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky pálení kořenů, pálení tújí, pálení na zahradě, popáleniny, otevřený oheň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior utrpěl ošklivé popáleniny v obličeji, likvidoval na zahradě túje  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.