Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opilý muž se chtěl upálit v chatce pod hrází oblíbeného rybníka, nakonec si to rozmyslel a napáchal jen velké škody

Noční požár chatky poblíž Velkého Boleveckého rybníka v Plzni zaměstnal profesionální i dobrovolné jednotky hasičů. Plzeňská Drbna už ve čtvrtek informovala, že šlo nejspíš o dílo žháře, což policie o den později potvrdila. Objekt si náhodně vybral osmatřicetiletý muž. Podle jeho výpovědi se chtěl takto sprovodit ze světa. Nakonec si to rozmyslel. Škody nicméně dosáhly na stovky tisíc korun.

„Muž podle dosud zjištěných skutečností úmyslně založil požár chaty. K činu došlo kolem půl jedné ráno pod hrází Boleveckého rybníka. Na místo ihned vyjely složky IZS. Nedaleko zapálené chaty se nacházel podezřelý muž, kterého policisté vyzvali k podání vysvětlení. Muž se následně k zapálení chaty přiznal,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Muž policistům sdělil, že si objekt vybral náhodně a chtěl tímto způsobem ukončit svůj život. Dechová zkouška u něj ukázala pozitivní výsledek dvě promile alkoholu. Nikdo při požáru nepřišel k úrazu. „Policisté obvodního oddělení Plzeň 1 sdělili muži podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ doplnila Raindlová.

„Požár zasáhl objekt téměř v plném rozsahu. Nasadili jsme dva útočné proudy a souběžně s hašením jsme prováděli průzkum, zda se uvnitř nenachází osoby. Jejich přítomnost se naštěstí nepotvrdila. Škoda byla odhadnuta na 500 tisíc korun,“ dodal mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár chaty, požár chatky, pokusil se upálit, pokus o sebevraždu, Bolevák, Velké Bolevecký rybník, žhář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž se chtěl upálit v chatce pod hrází oblíbeného rybníka, nakonec si to rozmyslel a napáchal jen velké škody  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.