Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Obyvatelé sídlištního obvodu mohou poprvé sami rozhodnout o investicích

Obyvatelé prvního plzeňského obvodu budu moci poprvé sami hlasovat pro projekt, který městská část finančně podpoří. V takzvaném participativním rozpočtu mohou vybírat z 15 projektů jako je třeba mlžítko v parku U Bazénu, chodníkové průšlapy nebo workoutové hřiště. Hlasovat mohou do 10. května. Obvod na akci vyčlenil 1,5 milionu korun.

Participativní rozpočet mají v Plzni tři z deseti obvodů. „Už před lety s ním začali na Čtyřce, loni se připojila Trojka a letos i náš obvod. Ze zkušeností na jmenovaných obvodech víme, že do participativního rozpočtu se zapojilo velké množství lidí, z čehož vyplývá, že občané mají zájem o to, jak vypadá okolí míst, kde žijí,“ myslí si místostarosta Jedničky Jiří Rezek (Piráti).

Mezi 15 návrhy je třeba mlžítko v parku U Bazénu, tři chodníkové průšlapy, psí pisoáry na Roudné, výsadba ovocných stromů v parcích na Košutce, meteostanice u základních škol, fotomísto s vyhlídkou na Plzeň na Sylvánu nebo workoutové hřiště ve vnitrobloku Plaské ulice.

„Jde o náměty, které vzešly přímo od občanů. Ti nám je předali osobně, telefonicky, e-mailem nebo prostřednictvím našich sociálních sítí. Všechny jmenované projekty jsme posoudili a víme, že jsou realizovatelné,“ ujistil první místostarosta Miroslav Šuma (ANO) v jehož gesci je právě oblast investic a životního prostředí.

Maximálně tři projekty, které nasbírají nejvíce kladných hlasů, obvod zrealizuje. Hlasovat je možné na webových stránkách rozhodnetesami.cz/plzen1. První obvod zahrnuje velká sídliště na severu města či čtvrti Bílá Hora a Roudná.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 1

Štítky participativní rozpočet, projekty, anketa, hlasování, MO Plzeň 1, Jednička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé sídlištního obvodu mohou poprvé sami rozhodnout o investicích  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.