Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Recidivista se zaměřil na zaparkovaná auta, majitelé je nezamkli a nechali v nich peněženky a platební karty

Na svou neopatrnost doplatilo hned několik řidičů, kteří nezamkli svá auta a nechali v nich dokonce i peněženky s hotovostí a platebními kartami. Pro zloděje je toto jednání doslova pozvánkou. Hned do několika aut v Plzni se vloupal šestatřicetiletý muž, přičemž napáchal škody za bezmála 100 tisíc korun. V době rozkrytí případu už seděl ve vězení za jiné krádeže.

Řádění recidivisty trvalo dva měsíce. Za tu dobu stihl na různých místech západočeské metropole vykrást 16 vozidel a způsobit velké škody. „Ve většině případů se jednalo o vozidla, která stála zaparkovaná na zahradě u rodinných domů a nebyla uzamčená. Obviněný muž měl tak snadný cíl,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Stačilo mu přelézt plot a jednoduše si otevřít dveře nezabezpečeného auta. Většinou kradl peněženky s hotovostí a platebními kartami. „Pouze v několika případech odcizil například navigaci, tablet nebo sluneční brýle. S odcizenými platebními kartami následně provedl desítky plateb v různých prodejnách a desítky pokusů o zaplacení nebo o výběry z bankomatu,“ pokračuje mluvčí.

Auto není trezor, varuje opakovaně policie

Policisté se případu intenzivně věnovali a stopy je brzy dovedly k pachateli. „Usnesení o zahájení trestního stíhání mu bylo doručeno do věznice, kde si odpykává trest za již dříve spáchanou obdobnou majetkovou trestnou činnost,“ doplnila Raindlová a zároveň znovu upozornila řidiče na známé heslo „Auto není trezor“.

„Zaparkovaný automobil u domu na zahradě neznamená, že je chráněn před zloději. Při odchodu od vozidla zkontrolujte, zda jste ho řádně zajistili, uzamkli a nenechali otevřená okénka. Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci, ani když odcházíte na malou chvíli,“ apeluje na řidiče.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vykradené auta, vloupání do auta, série vloupání, recidivista, auto není trezor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista se zaměřil na zaparkovaná auta, majitelé je nezamkli a nechali v nich peněženky a platební karty  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.