Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sedm štěňat labradorů kdosi vypustil na rušnou silnici, zvířata byla vyděšená a hladová

Naprosto nepochopitelně se zachoval zatím neznámý „chovatel“, který vyhodil na rušnou silnici sedm štěňat. Zvířata běhala po komunikaci mezi Rozvadovem a Přimdou a jen zázrakem je nesmetlo auto a nedošlo k dopravní nehodě. Dočasný domov našli chlupáči v tachovském útulku.

„Těchto sedm miláčků někdo vyhodil mezi Rozvadovem a Přimdou na hlavní silnici u rybníka Václavák, kde hrozilo, že je rozmašíruje kamion nebo osobní auto. Naštěstí se tak nestalo a všímaví řidiči mě kontaktovali a obrátili se také na Policii ČR. Na žádost policie jsem štěňata pochytal a převezl k nám do útulku,“ popisuje Karel BobálPsího domova Nora. Stáří pejsků odhaduje na sedm až osm měsíců. 

Velkou pomocí byl také místní myslivec, který vyplašená zvířata nalákal na lesní cestu. Zatím se neví, jak dlouho štěňata pobíhala po silnici. „Štěňátka jsou vyhladovělá a vystrašená, ale už baští. Dostali granule a už jim bude dobře. Po Velikonocích navštíví pana doktora, který je prohlédne a naočkuje. Potřebují také odčervit. Ten, kdo spáchal tento čin, se dopustil týrání zvířat. Pokud by někdo věděl, komu štěňata patří, tak nás nebo policii kontaktujte,“ doplnil Bobál.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Bobál

Štítky týrání zvířat, štěňata na silnici, zbavil se štěňat, Karel Bobál, Psí domov Nora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm štěňat labradorů kdosi vypustil na rušnou silnici, zvířata byla vyděšená a hladová  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.