Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Sousedi se báli o život 93leté ženy, naléhavé bouchání neslyšela, sledovala se sluchátky detektivku

Překvapivé rozuzlení měl příběh třiadevadesátileté seniorky z Plzně, která uprostřed noci vyděsila své sousedy. Ti si totiž všimli, že se z jejího bytu line zápach spáleniny a kouř. Na klepání stará paní nereagovala, a tak se obrátili na strážníky. Policista posléze oknem v přízemním bytě spatřil seniorku, jak sedí na gauči a poslouchá přes sluchátka televizi. Že se jí pálí v kuchyni jídlo vůbec netušila.

„Krátce po půl jedenácté v noci spěchali strážníci do domu v ulici Sousedská, odkud přišlo oznámení pozorné ženy, která se s obavami o život a zdraví víc než devadesátileté sousedky, obrátila na linku tísňového volaní. Na zvonek u vchodových dveří a hlasité klepání nikdo nereagoval, avšak zevnitř se linul zápach spáleniny a kouř,“ popisuje zásah mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Po příjezdu na místo se strážníci pokoušeli zvonit, bouchat na dveře a navázat kontakt skrze otevřené okno, avšak pokusy zůstaly bez odezvy. Z bytu se nikdo neozýval. Všímavá sousedka půjčila strážníkům štafle, pomocí kterých se jeden ze strážníků vyhoupl do okna a dostal se do bytu.

„Brzy paní objevil. Seděla na pohovce v obývacím pokoji a se sluchátky na uších sledovala v televizi napínavou krimikomedii. Byla v pořádku a situaci měla pod kontrolou. Ukázalo se, že připálila jídlo, které vařila v hrnci na sporáku. Strážníci starší ženě před odchodem pomohli odvětrat zakouřený prostor a přemístili hrnec z vypnutého sporáku do dřezu,“ dodala Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky kuriozní případ, spálené jídlo, pomoc seniorce, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Rampich

To je moje milovaná babička. Už hodně špatně slyší a když nasadí sluchátka od telky, tak by neslyšela ani kdyby vedle ní startovala raketa. Naštěstí má moc hodné a všímavé sousedy. Moc vám všem kteří jste jí pomohli děkuji♥️

Pátek, 26. dubna 2024, 21:00Odpovědět

VIDEO: Sousedi se báli o život 93leté ženy, naléhavé bouchání neslyšela, sledovala se sluchátky detektivku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.