Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Benefiční akce tatérů podpořila ženu s autistickým synem i psy zachráněné z výzkumných laboratoří

Slavní tatéři spojili síly a podpořili dobrou věc. Již počtvrté se společně sešli v plzeňské Papírně, kde vybírali peníze na podporu své bývalé kolegyně, která se stará o malého synka s těžkou formou autismu. Zájemci mohli na akci také podpořit útulek pro psy v Borovně, kde nachází útočiště bíglové, na kterých se prováděly laboratorní pokusy. Přispět mohou lidé stále skrze transparentní účty.

„Jedná se už o 4. ročník naší benefiční akce. Měl se uskutečnit už v březnu 2020, ale tehdy vyhlásili lockdown a bylo po akci. Teď se nám podařilo akci opět uspořádat v Papírně Plzeň,“ informoval za organizátory tatér Michal Urban (Dodáč) z Wild Lines Tattoo. Na akci samozřejmě také tetoval a spolu s ním i řada dalších zvučných jmen jako třeba Martin Routa, Petra Bol a další talentovaní umělci. Na akci se přijel podívat i slavný Peter Bobek.

„Tatéři tvořili své motivy přímo na místě. Většina z nich měla samozřejmě dopředu nasmlouvané své lidi na tetování a jeli podle přípravy. Ale mohli udělat i něco menšího případným zájemcům na místě. Účastníci si pak mohli vybrat, který z vybraných projektů podpoří,“ říká Dodáč. 

Lidé mohou ženu s nemocným synkem nadále podpořit

Vybraná částka půjde ve prospěch bývalé plzeňské tatérky Kateřiny Černé, kterou lidé mohou znát pod jménem Feny Art. Nadaná výtvarnice se stará o malého synka, které trpí těžkou formou autismu a potřebuje nepřetržitou péči. „Toníkovo vývoj je velmi kolísavý, už Xkrát začal žvatlat a slabikovat, dělat pokroky, to jsme vždycky radostí bez sebe z každé maličkosti. Po pár dnech/týdnech ale vždy přišel opět regres, přestal žvatlat, záchvaty se zintenzivnili, celkové zhoršení. Je to hrozný pociť bezmoci, stále znovu a znovu “ztrácet” své dítě,“ uvedla maminka pro nedávnou sbírku na platformě Donio. 

Kateřinu mohou lidé stále podpořit skrze transparentní účet 2402831367/2010. Vytvořila také interaktivní knihu pro děti Tobůk, kterou původně navrhla pro malého Tondu.

Návštěvníci benefice mohli podpořit i spolek Druhá Šance U Františka, který se snaží se předcházet zbytečnému usmrcování psů po ukončení lehkých a středně těžkých pokusů v českých výzkumných laboratořích. Psi z laboratoří jsou po nezbytných právních úkonech převezeni do útulku v Borovně, kde dostanou patřičný čas k adaptaci, socializaci a získání návyků pro běžné lidsko – psí soužití. Jedná se o bígly. V útulku se naučí základní cviky a chození na vodítku. 

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky benefiční akce, tatérská akce, tetování, tatéři, autistické dítě, sbírka, útulek, podpora, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční akce tatérů podpořila ženu s autistickým synem i psy zachráněné z výzkumných laboratoří  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.