Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sbírka Daruj knihu byla letos rekordní, univerzitě se podařilo vybrat 3200 svazků pro azylový dům

Díky studentům a pracovníkům Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) se podařilo naplnit desítky papírových krabic knihami. Do akce Daruj knihu, která se konala již posedmé, se mohla zapojit i veřejnost. Celkem se podařilo vybrat téměř 3 200 svazů, což je rekord. Univerzitní knihovna je už předala do plzeňského Domova sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni.

Sbírku pořádá ZČU pravidelně u příležitosti Mezinárodního dne darování knihy. Čtenáři i z řad veřejnosti mohli nosit knížky do hlavního sídla univerzity v kampusu na Borech i na další pobočky v Plzni a Chebu.

„Knihy budou sloužit v plzeňském Domově sv. Zdislavy, který je určený matkám s dětmi a těhotným s nezaopatřenými dětmi do 26 let, jež se ocitly v nepříznivé sociální situaci například vinou domácího násilí, krize v manželství nebo generačních problémů v rodině,“ uvedl Jakub Pokorný Univerzitní knihovny ZČU.

Loni se díky knihovně mohli do darovaných knih začíst pacienti Psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň. O rok dříve se sbírka konala ve prospěch neziskové organizace Blízký soused. Před koronavirovou pauzu putovaly vybrané svazky do věznice na Borech nebo do domovů pro seniory. Vůbec první ročník obdaroval lůžková oddělení LDN v nemocnici Privamed a Fakultní nemocnici Plzeň.

„Pokud to situace dovolí a najdeme vhodného partnera, který knihy převezme, knihovna akci zopakuje i v příštím roce. Velký dík patří všem, kteří letos do sbírky přispěli!" dodala ředitelka univerzitní knihovny Miloslava Faitová.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Pokorný

Štítky Daruj knihu, charitativní akce, sbírka knih, ZČU, Domov sv. Zdislavy, Univerzitní knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka Daruj knihu byla letos rekordní, univerzitě se podařilo vybrat 3200 svazků pro azylový dům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.