Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová parkovací místa a chodníky za celkem 13 milionů, práce na Doubravce jsou v plném proudu

Více míst na parkování, nové chodníky a kontejnerová stání. Tak by se dala shrnout jedna z největších investic čtvrtého plzeňského městského obvodu za posledních šest let. Aktuálně probíhá rekonstrukce úseku ulice Ke Sv. Jiří od křižovatky s ulicí Nad Týncem a s Potoční ulicí. Na tuto akci naváže další oprava, která se bude týkat ulice U Pražské brány. Celkové náklady se vyšplhají na 13 milionů korun.

„Rekonstrukce ulic Ke Sv. Jiří a U Pražské dráhy je pokračováním naší snahy zlepšovat veřejný prostor a navyšovat počet parkovacích míst. Tento projekt byl dlouhodobě připravován. První etapa byla dokončena v roce 2022,“ informoval starosta čtvrtého obvodu Tomáš Soukup (ANO).

Rekonstrukce zohledňuje i životní prostředí a hospodaření s vodou. U parkovacích míst proto budou takzvané zasakovací tvárnice, které dokážou zadržet vodu v krajině. Součástí akce je také úprava chodníků s místy pro přecházení, ploch pro kontejnery, odvodnění a dopravní značení. Přibydou tam i stromy.

„Podle současných norem musí být na pět parkovacích míst jeden strom. Součástí stavby bude také osazení nového veřejného osvětlení. V ulici U Pražské dráhy je navrženo celkem 56 kolmých parkovacích stání a 19 podélných parkovacích stání, včetně čtyř stání pro osoby ZTP. V ulici Ke Sv. Jiří je navrženo 35 šikmých stání a 22 podélných stání. Z toho celkem 6 parkovacích stání je určeno pro osoby ZTP,“ vyjmenovává mluvčí obvodu Věra Zilvarová

 V praxi to znamená nárůst parkovacích míst o 30 procent. Stavební práce jsou naplánované na dvě části. V úseku ulice Ke Sv. Jiří se bude pracovat do začátku května, pak se dělníci přesunou do ulice K Pražské dráze, kde budou pracovat další dva měsíce. „Rekonstrukce celé oblasti by měla být dokončena v červenci,“ dodala Zilvarová.

Ohodnoť článek

Foto Věra Zilvarová

Štítky nová parkovací místa, rekonstrukce ulice, nové chodníky, Doubravka, parkování, hospodaření s vodou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová parkovací místa a chodníky za celkem 13 milionů, práce na Doubravce jsou v plném proudu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.