Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Linku na výrobu peletek zachvátil požár, oheň se kvůli dřevnímu prachu rychle šířil

Devět jednotek hasičů bojovalo s požárem linky na výrobu peletek v Halži na Tachovsku. Kvůli všudypřítomnému dřevnímu prachu se oheň rychle šířil dál až zasáhl zhruba polovinu uskladněných pilin. Hasiči škodu zatím odhadují za 700 tisíc korun.

„Hořely i vrstvy prachu na střešních příhradových konstrukcích a shluky hořícího prachu padaly do dosud nezasažených pilin,“ popisuje zásah mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Sálavé teplo poškodilo i kolový nakladač. Vrstvy žhnoucího dřevního prachu se vyskytovaly i v přilehlých částech budovy.

„Kromě cca šesti proudů "C" jsme nasadili i hasičí hřeby a Cobru,“ doplnil mluvčí. Cobra dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu. Plamenné hoření haldy pilin se hasičům podařilo rychle dostat pod kontrolu. Dále se museli zaměřit i na samotnou linku, především obsah zásobníku vyrobených peletek.

„V haldě pilin o objemu asi 60 krychlových metrů se nacházela skrytá žhnoucí ohniska. Na místo zásahu si tedy velitel povolal i techniku ze Záchranného útvaru, abychom mohli piliny vyvozit na volné prostranství a prohasit je,“ přiblížil Poncar. Požár se podařilo zlikvidovat zhruba po devíti hodinách od nahlášení. „Policisté provedli ohledání místa a věc nadále šetří," dodala policejní mluvčí Iva Vršecká

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje, Hasiči Lesná

Štítky požár peletek, požár pilin, dřevní prach, cobra, Halže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Linku na výrobu peletek zachvátil požár, oheň se kvůli dřevnímu prachu rychle šířil  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.