Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva muži riskovali život, když dolovali smetí v kontejneru na elektroodpad

Honba za vyhozeným elektroodpadem je velmi nebezpečná záležitost, která v mnoha případech skončila i smrtí. Zloději přesto stále riskují. Naposledy strážníci přistihli u červené popelnice dva muže, kteří tvrdili, že z kontejneru nic nevzali. U nohou jim ale ležela elektronika nebo vysloužilá konvice.

„Před polednem prováděla hlídka strážníků v ulici Na Chmelnicích kontrolní činnost a povšimla si u kontejneru na elektroodpad dvou mužů, kteří z jeho útrob přes bezpečnostní víko vytahují spotřebiče,“ popsala Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Dva muži ve věku jednatřicet a sedmatřicet let uvedli, že nedělají nic špatného a že z kontejneru nic nezvali. U nohou jim ale ležely dvě digitální váhy. „Dále rychlovarné konvice a další blíže nespecifikovaná elektronika. Muži si chtěli za získané spotřebiče zaopatřit finanční prostředky, ale vůbec nevěděli, že se dopouštějí přestupku krádeže. Jejich jednání bude předáno k dořešení věcně a místně příslušnému správnímu orgánu,“ pokračuje Schliková.

Podobné pokusy o získání vyhozeného odpadu ale mohou skončit tragicky. Loni v červenci strašlivým způsobem a pomalu umíral čtyřicetiletý muž, který zůstal zaklíněný v kontejneru na elektroodpad v ulici Pod Záhorskem. Muž v kontejneru uhořel ještě předtím, než se k němu dostali hasiči. Požár si způsobil pravděpodobně tak, že si chtěl v útrobách kontejneru posvítit zapalovačem. A zapálil tak odpad. Někteří svědci události zaslechli v noci zoufalé volání o pomoc, které se ozývalo z nitra kontejneru, ze kterého vycházel také kouř. Muž zemřel ještě před příjezdem záchranných složek. A složité pak bylo vyprostit z kovové pasti i jeho tělo.


V červenci zemřel muž při dovolání elektroodpadu, hasiči ani záchranáři mu už nedokázali pomoci, zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jiný muž se v Plzni zasekl v kontejneru na elektroodpad v ulici Na Chmelnicích. I jemu trčely ven jen nohy, docházely mu síly, nemohl už dýchat a šlo mu už o život. Na místo se naštěstí dostala včas hlídka městské policie. „Strážníci muže vytáhli, naštěstí se mu nic nestalo. Po vysvobození jedenatřicetiletý muž hlídce tvrdil, že mu do kontejneru měly spadnout jeho osobní věci a on je tam hledal,“ dodala k tomuto případu z nedávné doby mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky popelnice na elektroodpad, elektroodpad, krádež odpadu, elektronika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži riskovali život, když dolovali smetí v kontejneru na elektroodpad  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.