Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Odvážný policista se vrhl do plamenů a zachránil muže, který se chtěl upálit v autě

Rozsáhlou pátrací akci spustil telefonát rozrušené ženy, která volala na policii, že chce její kamarád z Domažlicka spáchat sebevraždu. Policisté dokázali přes mužovo mobilní telefon určit jeho přibližnou polohu. Nakonec jej našli v hořícím voze. Pohotový policista vytáhl nešťastníka ven a spolu s kolegy ho úspěšně resuscitoval.

„Ve večerních hodinách jsme přijali oznámení od ženy, že chce její třiačtyřicetiletý kamarád z důvodu osobních problémů spáchat sebevraždu,“ informovala policejní mluvčí Iva Vršecká. Policisté začali po muži okamžitě pátrat. Podařilo se jim z jeho mobilního telefonu získat údaje o jeho možné poloze. Velmi pomohla také jejich místní znalost.

„Do pátrání se zapojily nejen policejní hlídky, ale i policista, který byl v uvedený den ve svém osobním volnu. Ten vypátral muže ve vozidle u obce Brnířov,“ pokračuje mluvčí. Automobil zachvátily plameny a dotyčný muž byl v bezvědomí.

„Ve chvíli, kdy policista vytáhl muže z hořícího vozidla, se na místo dostavila hlídka policistů z obvodního oddělení Nýrsko a společně se jim podařilo muže oživit. Toho si poté převzala přivolaná záchranná služba a byl převezen do nemocnice. Zachráněný muž je mimo ohrožení života a nikdo další při této události zraněn nebyl,“ dodala Iva Vršecká.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky záchrana života, hořící vůz, pokusil se upálit, pokus o sebevraždu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvážný policista se vrhl do plamenů a zachránil muže, který se chtěl upálit v autě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.