Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Prezident Pavel jedná se zástupci kraje o problémech v regionu, diskutovat budou třeba o velkém množství cizinců

Program prezidentské návštěvy pokračuje setkáním s krajskými zastupiteli. Petr Pavel úvodem všechny požádal, aby si nebrali servítky a otevřeně hovořili o problémech, které trápí Plzeňský kraj. Sám konstatoval, že v západních Čechách je poměrně velký podíl cizinců. Diskuze se zřejmě bude týkat i záložního armádního letiště v Líních u Plzně, kam v odpoledních hodinách prezident také zavítá.

Hlouček novinářů i desítky studentů očekávaly prezidentův příjezd na krajský úřad. Jen co vystoupil z auta, začali mu tleskat. Na místě byli ale také odpůrci, kteří na něj čekali s transparentem. Po krátkém přivítání s hejtmanem Rudolfem Špotákem (Piráti) zamířil Pavel rovnou do jednacího sálu.

„Pro mě je to velmi cenná a jedinečná příležitosti, jak získat konkrétní údaje a podklady pro rozhovory s ministry, premiérem a poslanci. Chtěl bych vás poprosit o maximální otevřenost. Neříkám, že jsem schopný vyřešit všechny problémy, dobře znáte a víte, jaké jsou moje pravomoci. Už jenom to, že na problémy mohu upozornit a mohu je opakovaně přednášet ministrům a tlačit je k tomu, aby je začali řešit, je jedna ze sil, která může nakonec něco změnit. Z tohoto pohledu bych chtěl, abyste se ve svých hodnoceních nesnažili prezentovat věci moc růžově, protože to k řešení problémům nepomůže,“ řekl Petr Pavel úvodem směrem k zastupitelům.

Sám připustil, že v našem regionu je velký podíl cizinců, což sebou nese řadu komplikací. Podle něj je ale i mnoho témat, která se prolínají napříč krajem, třeba dostupnost lékařské péče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky prezident Petr Pavel, návštěva prezidenta, prezident v Plzeňském kraji

Prezident Pavel jedná se zástupci kraje o problémech v regionu, diskutovat budou třeba o velkém množství cizinců  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.