Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prezident Petr Pavel navštíví svůj rodný kraj, setká s leteckými záchranáři a vyrazí i na Šumavu

Na dvoudenní prezidentskou návštěvu Plzeňského kraje vyrazí Petr Pavel v doprovodu své manželky Evy už v příštím týdnu. Petr Pavel se narodil v Plané na Tachovsku a poté tři roky bydlel s rodiči v nedalekých Milířích. Hlava státu odstartuje v úterý svůj pobyt v západočeské metropoli návštěvou pivovaru, poté se setká například s hejtmanem Rudolfem Špotákem (Piráti) nebo leteckými záchranáři v Líních. Druhý den zavítá do Domažlic nebo na Šumavu. Chybět nebude ani debata s občany, která se uskuteční ve Stříbře.

Petr Pavel v úterní dopoledne navštíví plzeňský pivovar a poté se vydá na krajský úřad, kde prezidentský pár poobědvá s hejtmanem Špotákem a jeho partnerkou. Pak prezidentská kolona vyrazí směrem k letišti Líně, kde přes 30 let fungují armádní letečtí záchranáři. Během prvního dne bude prezident na zámku v Tachově diskutovat s představiteli města a večer zakončí debatou s občany v kulturním domě ve Stříbře.

Petr Pavel není prvním prezidentem, který se narodil v Plzeňském kraji. Druhý československý prezident Edvard Beneš totiž přišel na svět 28. května 1884 v Kožlanech na Plzni-severu.

Ve středu se prezident podívá do domažlické firmy, která se zaměřuje na laserové technologie, ve městě bude také debatovat se studenty Vyšší odborné školy, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy a poobědvá se starosty obcí. Odpoledne se Pavel setká s vedením Národního parku Šumava a s dalšími starosty.

Petr Pavel se narodil v Plané na Tachovsku a poté tři roky bydlel s rodiči v nedalekých Milířích. V prezidentské volbě porazil svého konkurenta Andreje Babiše ve všech okresech Plzeňského kraje s výjimkou rodného Tachovska. Petr Pavel od svého zvolení navštívil deset ze 14 krajů. Během svých návštěv se věnuje konkrétním problémům daného regionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kancelář prezidenta republiky ČR

Štítky prezidentská návštěva, Petr Pavel, politika

Prezident Petr Pavel navštíví svůj rodný kraj, setká s leteckými záchranáři a vyrazí i na Šumavu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.